Αθ. Εξαδάχτυλος: Όποιος δεν εμβολιάζεται αναλαμβάνει σοβαρή ευθύνη έναντι του εαυτού του και της κοινωνίας

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία νέα παραλλαγή του κορονοϊού, τόνισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3. Όπως είπε ο γιατρός, όλοι οι άνω των 60 πρέπει να εμβολιαστούν, διότι αυτοί δίνουν τις πιο βαριές νοσηλείες, ενώ, όποιος δεν το κάνει, αναλαμβάνει μία πολύ σοβαρή ευθύνη έναντι του εαυτού του και της κοινωνίας.

Εξάλλου, όπως επισήμανε, οι πολίτες άνω των 60, κινδυνεύουν περίπου το ίδιο, είτε νοσήσουν με τη Δέλτα είτε με την Όμικρον, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στις 20 Νοεμβρίου στη Νότια Αφρική και κορυφώθηκε στη χώρα μας μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ για τους άνω των 75 δεν είναι αρκετές οι δύο δόσεις.

“Δεν προχωρούμε με σταθερούς ρυθμούς στους εμβολιασμούς, όπως έχει γίνει σε άλλες χώρες”, προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά το νέο πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax που έρχεται τον Απρίλιο στη χώρα μας, ο κ. Εξαδάχτυλος εκτίμησε ότι ίσως πείσει κάποιους ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να εμβολιαστούν, καθώς από παραπληροφόρηση, όπως τόνισε, ήταν επιφυλακτικοί έναντι των mRNa εμβολίων της Pfizer και της Moderna.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος