Ασυνείδητοι πετούν ζώα στο φράγμα του Πηνειού

Στην Αμαλιάδα, μέσα σε ένα φράγμα, κάποιοι από την περιοχή, που προφανώς διαθέτουν τύποις την ανθρώπινη ιδιότητα, πετάνε ζωντανά κάθε είδους ζώα σαν να  πρόκειται για  σκουπίδια.

Το φράγμα του Πηνειού, χρησιμοποιείται για την άρδευση του κάμπου της Ηλείας, έχει ύψος περίπου 15 μέτρα και μήκος πάνω από δυο χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι όποιο ζώο ριχθεί μέσα από τέτοιο ύψος δεν έχει ελπίδα να βγεί. Καταλήγει με σπασμένα μέλη και τροφή για άλλα ζωντανά που βρίσκονται σε εξίσου άθλια κατάσταση στον χώρο. Όσα επιβιώσουν από την ρίψη περιφέρονται απελπισμένα μέσα στην χοάνη του φράγματος, αναζητώντας τροφή και νερό, πλήν ματαίως.

Το γεγονός έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τον φιλοζωικό σύλλογο «Αδέσποτες ψυχές», χωρίς ωστόσο να σταματήσει η δράση των ασυνείδητων. «Καλούμαστε να σώσουμε σε άθλια κατάσταση σκυλιά κυρίως, με σπασμένα κόκκαλα, αποστεωμένα  από την πείνα και έτοιμα να πεθάνουν. Συχνά είναι τόσο τρομοκρατημένα που πρέπει να τα ναρκώσουμε για να μην αντιδράσουν άσχημα όταν τα πλησιάζουμε», καταγγέλλει η Άρτεμις Δημητροπούλου, πρόεδρος της φιλοζωικής.

Έκκληση προς τον Δήμο, την Νομαρχία και την περιφέρεια, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη, απευθύνει η κ. Δημητροπούλου, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο. Εν τω μεταξύ, μια ράμπα που θα βοηθά τα ζώα να ανεβαίνουν από τον βάθους 10 μέτρων υπερχειλιστή, άρχισε να κατασκευάζεται από την Νομαρχία, αλλά για άγνωστο λόγο καθυστερεί και είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί.

Εκτός από τα μέλη του συλλόγου είναι ενδεικτική η αδιαφορία που επιδεικνύεται και από τους κατοίκους, που ακολουθούν την τακτική «δεν με αφορά- ου μπλέξεις». Το να αποστρέφεις το βλέμμα από ένα έγκλημα σημαίνει ότι βοηθάς να συνεχιστεί και να μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος