Ασυνείδητοι δηλητηριάζουν τσοπανόσκυλα στα Σέρβια

Σε μάστιγα εξελίσσεται το φαινόμενο της θανατώσεως τσοπανόσκυλων, με φόλες  στην Λάβα Σερβίων στον Βελβεντό Κοζάνης. Οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ως υπεύθυνους τους κυνηγούς.

«Δεν βρίσκουμε πουθενά το δίκιο μας», δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο κτηνοτρόφος Πέτρος Κωστόπουλος. Τα κοπάδια αποτελούν την μοναδική πηγή εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους της περιοχής, που βλέπουν την περιουσία τους να αποδεκατίζεται, καθώς η θανάτωση των σκύλων αφήνει αφύλακτα τα ζώα στους φυσικούς τους εχθρούς λύκους και αρκούδες. 22 καταγγελίες κατέθεσε κτηνοτρόφος, ο οποίος εξ αυτού του λόγου έχασε πολλά ζώα από επιθέσεις λύκων. Οι διαμαρτυρίες τους πέφτουν στο κενό, γιατί οι τοπικές αρχές αδυνατούν να αποδώσουν ευθύνες, ενώ  πρόκειται για μια καθαρά εγκληματική ενέργεια.

Όπως εξηγεί ο κ. Κωστόπουλος, στην μικρή κοινωνία όπου ζούν γνωρίζουν ποιοι ευθύνονται, αλλά δεν μπορούν να το αποδείξουν. Οι καταγγέλλοντες στρέφονται κατά των κυνηγών, οι οποίοι σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, φαίνεται πως προβαίνουν σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις, γιατί θεωρούν ότι τα τσοπανόσκυλα, επιτίθενται στα δικά τους κυνηγόσκυλα. Αυτό όμως θεωρούν ότι είναι αδύνατο εάν δεν παραβιάσει κάποιος την περίφραξη όπου φυλάσσονται τα κοπάδια τους.

Σε κάθε περίπτωση η διακύβευση αφορά την ύπαρξη της κτηνοτροφίας και την επιβίωση των κατοίκων, σε σχέση με το κυνήγι, ένα χόμπι, καταδίωξης και θανάτωσης ζώων, υπενθύμισης της πρωτόγονης φύσεως του ανθρώπου, όχι πλέον από ανάγκη, αλλά για ευχαρίστηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος