Ασφαλείς μοτοσικλετιστές

Η μοτοσυκλέτα δίνει χαρά. Είναι το όχημα, που συνδέεται όσο κανένα άλλο με τη χαρά της κίνησης, την χαρά του ταξιδιού. Συχνά αυτή η περιπέτεια ξεκινά μόνο με ενθουσιασμό με λάθος τρόπο, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς γνώση, με δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ο Θωμάς Κακαδιάρης, διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ», επιμένει στα σημαντικά εφόδια που πρέπει να διαθέτει ένας μοτοσικλετιστής και είναι αυτά που κάνουν την διαφορά ανάμεσα στην ζωή και τον θάνατο. Η τυχούσα πτώση του αναβάτη μιας μηχανής δεν εξαρτάται από τον εξοπλισμό του, αλλά από τις συνθήκες εδάφους, καιρού, ταχύτητος και προσοχής. Η σωστή ένδυση, κράνος, γάντια, γυαλιά, βοηθούν στην καλή οδήγηση, αλλά δεν είναι η απόλυτη προστασία σε μια πτώση.

Από το 1996 άρχισαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το πρίν και το μετά την άδεια, σημειώνει ο κ. Κακαδιάρης Απαιτείται μια σωστή προετοιμασία των νέων, που θα αποκτήσουν μια μηχανή.

Το πρόγραμμα “Μοτοσυκλετώντας χαίρομαι”, εφαρμόστηκε με επιτυχία σε κάποιους νομούς, όπως στην Ξάνθη, όπου διαπιστώθηκε μείωση των τροχαίων με μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα. Η καταγραφή των στοιχείων από το 2013 έδειξε ότι την περίοδο που στον νομό εφαρμόστηκε το πρόγραμμα υπήρξε σταθερή μείωση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων, ενώ στους όμορους νομούς οι αριθμοί παρέμεναν σε υψηλά επίπεδα.

Πολλοί μιλούν για «οδηγική παιδεία» και σχεδόν κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει. Όσοι ενδιαφέρονται σε όλη την Ελλάδα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα  βελτιώσει την καθημερινή τους ασφάλειά, όχι θεωρητικά, ή  με προσομοιώσεις και από απόσταση, αλλά βιωματικά σημειώνει ο κ. Κακαδιάρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος