“Άρωμα”…Μορικόνε στη Θεσσαλονίκη: Αφιερωματική εκδήλωση στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη

“Χόρτασαν” Ένιο Μορικόνε οι φίλοι του μεγάλου Ιταλού συνθέτη κινηματογραφικής και όχι μόνο μουσικής το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου φίλων μουσικής Ένιο Μορικόνε Ελλάδας περιελάμβανε το ντοκιμαντέρ του Τζουζέπε Τορνατόρε για τον μαέστρο, συναυλία του κουαρτέτου Σταύρος Λάντσιας, έκθεση πρωτότυπων κόμικς Ελλήνων δημιουργών και κοκτέιλ με το όνομα του πρωταγωνιστή της βραδιάς.
  
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο μεγάλος γιος του συνθέτη, Μάρκος, που επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του δεν άφηνε να ακούγεται μουσική στο σπίτι τους, ούτε καν η δική του.

Μετά την ταινία, τη σκυτάλη πήρε το Σταύρος Λάντσιας κουαρτέτ που παρουσίασε ζωντανά το δίσκο Μy Εnio Morrikone, με διασκευές συνθέσεων του μουσουργού.

Η επόμενη δράση του δραστήριου συλλόγου θα είναι μία μεγάλη τοιχογραφία με θέμα τον Μορικόνε σε χώρο της πόλης,   εντός του 2024.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος