Αρκαλοχώρι: Σε πανηγυρικό κλίμα τα εγκαίνια του Προφήτη Ηλία – Αισιοδοξία και νέα μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτων

Με εμφανή τη συγκίνηση στα μάτια των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου τελέστηκαν το πρωί σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία υπουργών, βουλευτών και τοπικών φορέων τα εγκαίνια της μικρής εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, που χάρη στην συλλογική προσπάθεια πολιτών και πολιτείας, ξαναχτίστηκε ένα χρόνο μετά την κατάρρευσή του από τα φονικά Ρίχτερ, που κόστισαν τη ζωή στον 65χρονο Ιάκωβο Τσαγκαράκη.

Αρκαλοχώρι: Σε πανηγυρικό κλίμα τα εγκαίνια του Προφήτη Ηλία – Αισιοδοξία και νέα μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτωνΝωρίτερα σήμερα στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία, που κατέχει σημαντική θέση στις καρδιές των σεισμόπληκτων κατοίκων, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Μητροπολίτες Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέα .

Αρκαλοχώρι: Σε πανηγυρικό κλίμα τα εγκαίνια του Προφήτη Ηλία – Αισιοδοξία και νέα μέτρα για τη στήριξη των σεισμόπληκτωνΤο παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τις φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που συμμετείχαν αργότερα σε σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με σκοπό να γίνει αποτίμηση της κατάστασης και να ανακοινωθούν νέα μέτρα στήριξης προς τους πληγέντες . Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο κ. Τριαντόπουλος, από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα mybusinesssupport της ΑΑΔΕ για την αποζημίωση των πληγεισών από τον σεισμό επιχειρήσεων που κατέγραψαν απώλειες τζίρου. Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή ως τις 11 Οκτωβρίου. Επίσης, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ που απλοποιεί την διαδικασία αποζημίωσης της οικοσκευής των σεισμόπληκτων νοικοκυριών.

Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου προσπαθούν να «ξαναχτίσουν» τις ζωές τους ανάμεσα στα ερείπια που άφησε πίσω του ο Εγκέλαδος. Πολλοί είναι εκείνοι που παραμένουν στους οικίσκους, οι οποίοι έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές του δήμου Μινώα Πεδιάδος, άλλοι μένουν στα «πληγωμένα» σπίτια τους, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες. Κοινό αίτημα φορέων και κατοίκων είναι να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να συνεχίζει η πολιτεία να τους στηρίζει, ώστε να μπορέσουν να ανοικοδομήσουν ή να επιδιορθώσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, για να παραμείνουν στον τόπο τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος