Αρχίζουν τα διεθνή ταξίδια από την Αγγλία – στην πορτοκαλί λίστα η Ελλάδα

Στην πορτοκαλί λίστα διεθνών ταξιδιών μπαίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με το επόμενο βήμα χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία στην Αγγλία.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι, “δυστυχώς, προσφιλείς προορισμοί όπως η Ελλάδα και η Ισπανία δεν θα είναι στην πράσινη λίστα για τα διεθνή ταξίδια, ωστόσο θα υπάρχει αναθεώρηση σε τρεις εβδομάδες”.

Στις 17 Μαΐου, η καθολική απαγόρευση για ταξίδια αναψυχής θα αρθεί και θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα «φωτεινού σηματοδότη». Αρχικά, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, μπαίνουν στην πορτοκαλί λίστα, που προϋποθέτει απομόνωση στο σπίτι για έως και 10 ημέρες μετά την επιστροφή στη χώρα με μοριακό τεστ για Covid-19.

Η  Τουρκία, αντίθετα προστέθηκε στην κόκκινη λίστα όπου δηλαδή απαγορεύονται τα ταξίδια. Έτσι οι οπαδοί των ομάδων Chelsea και Manchester City δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Κωνστανινούπολη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανάμεσα στις 12 χώρες και περιοχές που μπαίνουν στην πράσινη λίστα διεθνή ταξιδιών από την Αγγλία, είναι η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Αυστραλία, το Γιβραλτάρ, η Σιγκαπούρη και η Νέα Ζηλανδία. 

Αναμένονται ανακοινώσεις για τα ταξίδια από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της Σκωτίας, Ουαλίας και Βόρειας Ιρλανδίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος