Αρχές Ιουνίου ξεκινούν τις περιπολίες οι ειδικοί φρουροί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τις περιπολίες τους με βασική αποστολή την ελεγχόμενη είσοδο οι ειδικοί φρουροί της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Οι 400 άντρες και γυναίκες ολοκλήρωσαν σήμερα την εκπαίδευση τους. Το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί διαμάχη.

Πρόκειται για 303 άνδρες και 97 γυναίκες η τετράμηνη εκπαίδευση των οποίων ολοκληρώνεται σήμερα στις εγκαταστάσεις της σχολής δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής.

Η ανάληψη των καθηκόντων τους συμπίπτει χρονικά με τα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όπου διαδηλωτές αντιδρώντας στην παρουσία αστυνομικών για την περιφρούρηση των εργασιών κατασκευής της νέας βιβλιοθήκης στο τμήμα Βιολογίας μετά την επίθεση που είχε σημειωθεί εκεί στις 7 Μαΐου συγκρούστηκαν μαζί τους.

Αντιδρώντας στα όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, το τμήμα Γεωλογίας οδηγήθηκε σε αποφάσεις στο ενδεχόμενο επανάληψης επεισοδίων: «Αποφασίζει την αναστολή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας στους χώρους του, όταν υπάρχει συστηματική παρουσία Δημόσιας Δύναμης μέσα ή έξω από τα κτίρια της ΣΘΕ και ενδεχόμενο δημιουργίας έκρυθμης κατάστασης, εφόσον κανένας δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθούν τα περιστατικά της 10/5/2022».

Έως το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί το εφαρμοστικό προεδρικό διάταγμα του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος