Αρ. Πελώνη: H αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για την επίτευξη της σταθερότητας (audio)

«Ο πρωθυπουργός με πάρα πολύ θεσμικό τρόπο, είπε ότι θα εξαντλήσει τετραετία, θα εξαντλήσει θεσμικά τον εκλογικό κύκλο, κάτι που δεν μας έχουν συνηθίσει οι κυβερνήσεις», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 κι 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Επιπλέον, σύμφωνα με  την ίδια, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε θεσμικά ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου και έθεσε το διακύβευμα. «Το διακύβευμα είναι η σταθερότητα, η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το μέσο για την επίτευξη της σταθερότητας. Ο τόπος χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που να μπορεί να λαμβάνει έγκαιρα και αποτελεσματικά αποφάσεις εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που ζούμε, και προφανώς οι Έλληνες όταν έρθει  η ώρα θα κληθούν να αποφασίζουν επί αυτής της σταθερότητας και ποιος την υπηρετεί», υπογράμμισε.

Για την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένκσι στην Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στην ελληνική Βουλή, η κυρία Πελώνη  είπε ότι «σηματοδοτεί και συμβολικά την ξεκάθαρη στάση που πήρε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή, ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αυτός ο πόλεμος που συνεχίζεται στην Ευρώπη, είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είναι μακριά μας, είναι ο αγώνας ενός λαού που μάχεται για την ελευθερία και τη Δημοκρατία, για να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του και πως θέλει να πορευθεί».

«Για εμάς σηματοδοτεί το πόσο ιερά είναι τα σύνορα, η κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών, το απαραβίαστο των συνόρων. Μας θυμίζει και σε εποχές που κάποια πράγματα τα θεωρούσαμε αυτονόητα ότι πρέπει μονίμως να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και αυτά να τα περιφρουρούμε. Αυτό αφορά όλες τις χώρες που θέλουν να βρίσκονται στο δυτικό στρατόπεδο, στο στρατόπεδο του Διεθνούς Δικαίου, της λογικής, των πολιτισμένων και σύγχρονων σχέσεων ανάμεσα σε μοντέρνα κράτη», διεμήνυσε.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, είπε ότι «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και λελογισμένα κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, κρατάμε ωστόσο εφεδρείες, έχοντας κατά νου ότι πρέπει να είμαστε βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα του οποιουδήποτε μέτρου» και πως αυτό «θα περάσει στην τσέπη του καταναλωτή», επαναλαμβάνοντας πως «τα μέτρα να είναι στοχευμένα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Επιπλέον, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος εκτίμησε πως δεν είμαστε κοντά σε ένα νέο πακέτο αυστηρότερων κυρώσεων από την ΕΕ κατά της Ρωσίας και υπενθύμισε τη συζήτηση που έχει ανοίξει για επιτάχυνση της ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία.

Αναφορικά με το τι θα πράξει η Αθήνα εάν κληθεί να πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό φυσικό αέριο, ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν συμβόλαια με ρήτρες, τα οποία πληρώνονται σε ευρώ», σημειώνοντας ότι «οι συμφωνίες τηρούνται και πρέπει να τηρούνται», και αυτή είναι η στάση συνολικά της ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος