ΑΠΘ: Συγκρούσεις διαδηλωτών με ματ-Εκτεταμένες ζημίες στην πρυτανεία

Πρωτοφανείς εικόνες έζησαν χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και επισκέπτες του ΑΠΘ, της μεγαλύτερης Πανεπιστημιούπολης της χώρας μέρα μεσημέρι, όταν αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν άγρια. Η Σύγκλητος καταδίκασε άμεσα τα γεγονότα, ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα στα κτήρια, ένιωθαν ως ελεύθεροι πολιορκημένοι.
Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, πέτρες, κοντάρια… Από τη μία πλευρά οι αστυνομικές δυνάμεις και από την άλλη διαδηλωτές … Στη μέση το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο σε ώρες μάλιστα μαθημάτων, με φοιτητές και καθηγητές να βρίσκονται είτε σε αίθουσες είτε στους δρόμους της πανεπιστημιούπολης.
Για πολλές ώρες, ο χώρος μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών αλλά και στην πρυτανεία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.
Διαδηλωτές, αντιδρώντας στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν την επανέναρξη εργασιών κατασκευής της βιβλιοθήκης στο Τμήμα Βιολογικού, η οποία ισοπεδώθηκε το περασμένο Σάββατο από αγνώστους, συγκρούστηκαν μαζί τους.
Νέος γύρος επεισοδίων ακολούθησε έξω από το κτήριο της πρυτανείας, όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν μέσα, έσπασαν τζάμια και ρολά, με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών και να τους απωθεί, ενώ συνέλαβε δύο άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένα άτομο τραυματίστηκε, στο οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος