ΑΠΘ: Συγκεντρώσεις φοιτητών για την παρολίγον τραγωδία-Ζητούν προσλήψεις καθηγητών και ασφάλεια στις αίθουσες

  Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ, για την πτώση φοιτητή από τον 3ο όροφο της Νομικής. Δύο ήταν τα καλέσματα, το πρώτο στις 10:00 έξω από τη Νομική και το δεύτερο στις 12:00 έξω από την Πρυτανεία. Οι φοιτητές το μεσημέρι έφτασαν μέχρι τον 6ο όροφο της Πρυτανείας, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρύτανη, για να συζητήσουν μαζί του. Ζητούν προσλήψεις καθηγητών και ασφάλεια στις αίθουσες. Ακολούθησε πορεία εντός του campus.

Στον χώρο όπου συνέβη η παραλίγον τραγωδία χθες με τον 19χρονο, μαζεύτηκαν φοιτητές της Νομικής αλλά και μέλη φοιτητικών συλλόγων για να μιλήσουν με τον κοσμήτορα της σχολής, Παναγιώτη Γκλαβίνη.

Οι φοιτητές δήλωσαν πως το μάθημα διεξάγεται σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου λόγω συνταξιοδότησης καθηγητών, συγχνωνεύτηκαν τμήματα και συσσωρεύονται υπεράριθμα άτομα.

Ο κοσμήτορας, από την πλευρά του, είπε πως αναγνωρίζει το πρόβλημα με τις ελλείψεις και, για τον λόγο αυτό, οι φοιτητές του ζήτησαν να πάρουν από κοινού θέση και να καταθέσουν μία πρόταση στο υπουργείο, για παραπάνω χρηματοδότηση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος