ΑΠΘ-Πνευμονολογικό Συνέδριο: «Διαχείριση των Λοιμώξεων του Αναπνευστικού Συστήματος στην Κλινική Πράξη»

Συνέδριο με τίτλο «Διαχείριση των Λοιμώξεων του Αναπνευστικού Συστήματος στην Κλινική Πράξη», θα διεξαχθεί σε υβριδική μορφή στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο αποτελεί μέρος της σειράς επιστημονικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ, στο πλαίσιο ενημέρωσης  ιδιαίτερα των νεότερων συναδέλφων σε πρακτικά θέματα κλινικής αντιμετώπισης των συνηθέστερων πνευμονολογικών νοσημάτων.
Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της πανδημίας την τελευταία τριετία, ωστόσο αποτελούν ανέκαθεν σημαντικό μέρος της κλινικής πράξης της πνευμονολογίας, αλλά και της παθολογίας ευρύτερα. Η σωστή και
τεκμηριωμένη διαχείριση και αντιμετώπισή τους έχει ξεχωριστή σημασία,αφενός επειδή είναι στην πλειονότητά τους ιάσιμες και αφετέρου γιατί η θετική τους έκβαση είναι σημαντική όχι μόνο για τον πάσχοντα αλλά και για τη δημόσια υγεία.
Στόχος της παρούσας εκπαιδευτικής εκδήλωσης είναι η παρουσίαση θεμάτων που άπτονται της καθημερινής κλινικής πρακτικής στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία της κοινότητας, η Covid-19 και η μικροβιακή αντοχή. Επιπλέον βασικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη λιγότερων συχνών αλλά ιδιαίτερα σημαντικών νοσημάτων, όπως η φυματίωση, μία νόσος γνωστή από την αρχαιότητα που εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, οι λοιμώξεις από άτυπα μυκοβακτηρίδια, των οποίων η συχνότητα αυξάνεται συνεχώς, οι λοιμώξεις στο πλαίσιο της κυστικής ίνωσης και οι βρογχεκτασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος