ΑΠΘ: Εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα εγκαίνια του αρχείου του Ντίνου Χριστιανόπουλου τέλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.
Το αρχείο του εμβληματικού ποιητή της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: βιβλία, αδημοσίευτα ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα, χειρόγραφα έργα, προσωπικά ημερολόγια, αλληλογραφία και ένα τεράστιο φωτογραφικό υλικό.
«Η τολμηρή ρεαλιστική ποίηση που καλλιέργησε ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ήταν έκφραση εσωτερικού πάθους αλλά και οργής ενάντια στις προκαταλήψεις και την υποκριτική ηθική της εποχής», επισήμανε η  Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις κοινωνικές ανησυχίες του Ντίνου Χριστιανόπουλου για τις προσφυγικές γειτονιές, τους ανήμπορους ανθρώπους του περιθωρίου, τους ανέργους και τους μετανάστες των εργατικών προαστίων, ενώ, όπως είπε,  «την ίδια έγνοια για τους συνανθρώπους του συναντάμε και στα τελευταία πεζά του ποιήματα». «Ανήσυχος και αντισυμβατικός, θέλησε μέσα από τα μονοπάτια της ποίησης να έχει πάντα λόγο για το παρόν και το μέλλον του τόπου του», τόνισε.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ