ΑΠΘ: Διημερίδα για θέματα ισότητας των φύλων στην επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Η 4η Διημερίδα για τα θέματα Ισότητας των Φύλων στην Επιστήμη των Υπολογιστών διοργανώνεται από το Ελληνικό Παράρτημα της Association for Computer Machinery-Women, υπό την αιγίδα του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Είναι ακόμα ελάχιστες σε σχέση με τους άνδρες οι γυναίκες που εργάζονται ως μηχανικοί λογισμικού. Μια Ελληνίδα είναι ανάμεσα σε αυτές και έχει καταφέρει σε ελάχιστο χρόνο να διαγράψει μια τεράστια, επιτυχημένη πορεία.

Από τη Θεσσαλονίκη στη Σίλικον Βάλεϊ. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ζωής της Αντωνίας Γόγογλου, η οποία σήμερα εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Βλέποντας τις τεράστιες δυνατότητες της ανάλυσης δεδομένων, η απόφοιτη πλέον του ΑΠΘ αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές κάνοντας κάνοντας διδακτορικό με θέμα μεταξύ άλλων τη συμπεριφορά χρηστών στα social media.

Σημαντικό βήμα στην πορεία της ήταν η επιλογή της ως υπότροφο του ερευνητικού προγράμματος Marie Curie. Μέσω αυτού βρέθηκε στην Κύπρο να εργάζεται σε μια εταιρεία, ερευνώντας ένα ολοκαίνουργιο πεδίο.

Για προσωπικούς λόγους, η Αντωνία Γόγολου μετακόμισε στην Αμερική. Αυτό ήταν το πρώτο από τα πολλά βήματα που ακολούθησαν στην Αμερική.

Σήμερα η κ.Γόγογλου κλείνει ενάμιση χρόνο στην εταιρεία , όπου ασχολείται πλέον ώστε ο αλγόριθμος πίσω από το Instagram να είναι πιο δίκαιος. Βλέποντας πίσω όμως συνειδητοποιείτε ότι ο δρόμος δεν ήταν ούτε γραμμικός, ούτε εύκολος.

Η κ.Γόγογλου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στην Αμερική και προσπαθεί όποτε μπορεί να δίνει έμπνευση και καθοδήγηση σε νέες γυναίκες που θέλουν αν ακολουθήσουν την πορεία της.

Η Αθηνά Βακάλη καθηγήτρια του τμήματος πληροφορικής ΑΠΘ και η Βάνα Καλογεράκη, καθηγήτρια αλλά και πρόεδρος του τμήματος πληροφορικής Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησαν στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3” για το θέμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος