Απόστολος Τζιτζικώστας: “Δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε λεπτό για το κοινό όραμά μας, τη Μακεδονία του 2030”

«Η Ευρώπη της επόμενης ημέρας: Ο κρίσιμος ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και η ΔΕΘ-Helexpo, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στην ομιλία του ο  Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τόνισε τον ρόλο των περιφερειών και των δήμων στον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης που έχει ήδη ξεκινήσει, λέγοντας ότι  «ήρθε η ώρα, αντί να μιλάει η Ευρώπη για τους πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ακούσει τους ίδιους τους πολίτες να μιλούν για τις πραγματικές τους ανάγκες.

Στην εκδήλωση, μέσω βίντεο,  η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων,  Ελίζα Φερέιρα, αναφέρθηκε στην σημασία της  συμφωνίας εταιρικής σχέσης, την οποία ενέκρινε για την Ελλάδα ως προς την πράσινη και ψηφιακή οικονομία.

Ο  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, επεσήμανε την ανάγκη για την δημιουργία μιας ασφαλούς μέρας για τους πολίτες μέσω του συστήματος υγείας, την αποκέντρωση των υπηρεσιών προς τις περιφέρεις και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης με σκοπό την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, που για τη νέα Προγραμματική Περίοδο είναι περισσότεροι από ποτέ για την Κεντρική Μακεδονία και πώς μέσα από αυτό το σχέδιο θα υλοποιηθεί το όραμά του για τη Μακεδονία του 2030.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος