Aπόστολος Λυκομήτρος- Ένας άριστος με υποτροφία 100% στο Harvard

Οι βαθμολογικές επιτυχίες στο λύκειο, αλλά κυρίως ο χαρακτήρας του Aπόστολου Λυκομήτρου ενός μαθητή λυκείου, του άνοιξαν την πόρτα για σπουδές υψηλού επιπέδου, στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ενδεχομένως η σημαντικότερη επιτυχία που είχε ο νεαρός μαθητής δεν ήταν εκείνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας Εφήβων, όπου κατετάγη 6ος στη δίκωπο, τον περασμένο Αύγουστο. Ο Aπόστολος πέτυχε μια άλλη κορυφή, καθώς έγινε  δεκτός με υποτροφία 100% στο Harvard University. Όπως δηλώνει δεν είναι απολύτως βέβαιος για την κατεύθυνση σπουδών που θα ακολουθήσει, αν και σκέφτεται τις οικονομικές επιστήμες.

Βέβαιο είναι πως ένας άριστος μαθητής δεν είναι καλός μόνον σε έναν τομέα, ενώ  υπολείπεται σε άλλους. Είναι γενικά καλός. Έτσι, έχει το πλεονέκτημα της επιλογής και με επιτυχία στο αποτέλεσμα. Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι ο τρόπος επιλογής του. Όπως αναφέρει ο Απόστολος εξετάστηκε όλη η παρελθούσα βαθμολογία του στο σχολείο και όχι μόνο ο τελευταίος χρόνος. Αυτό σημαίνει ότι οι αρμόδιοι του Χάρβαρντ αναζητούν διαχρονικότητα στις καλές επιδόσεις και όχι τυχαιότητα. Οι επιδόσεις του στον αθλητισμό μπορεί να συνέβαλαν, αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του. Όπως εξηγεί, ένας τελειόφοιτος του αμερικανικού πανεπιστημίου, ανέλαβε να του πάρει την κλασσική συνέντευξη, κατά την οποία εξετάζεται η λογική, ο τρόπος σκέψης, το ήθος, εν γένει ο χαρακτήρας του υποψηφίου. Έπειτα από μια ώρα κρίθηκε ως έχων τα προσόντα για να σπουδάσει και να εκπροσωπήσει την συγκεκριμένη πανεπιστημιακή κοινότητα με αξιώσεις, μετά το πέρας των σπουδών του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος