Απορρίφθηκε η αίτηση του Δ. Κουφοντίνα να «παγώσει» η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε την Τρίτη, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το αίτημα του μέλους της 17Ν και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να «παγώσει» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 2 Απριλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με δημόσια επιστολή τους προς την Αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών κ. Καλλιόπη Νταγιάντα, 36 δικηγόροι ζητούν να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση σύγκληση της ΚΕΜ που θα εξετάσει το θέμα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα. Στην επιστολή τους οι δικηγόροι, ανάμεσά τους και η συνήγορος του πολυϊσοβίτη, Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφέρουν ότι η πρόεδρος της ΚΕΜ ολιγωρεί για την εξέταση του αιτήματος μεταγωγής Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος