Απόπειρα ληστείας για… όσκαρ στο Καπανδρίτι: Εισέβαλαν με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο – Καπνογόνα «τύφλωσαν» τους δράστες κι έφυγαν με άδεια χέρια

Κινηματογραφική απόπειρα ληστείας τα ξημερώματα, στο Καπανδρίτι. Οι επίδοξοι ληστές μπήκαν με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην είσοδο του καταστήματος. Ωστόσο ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός ασφαλείας ρίψης καπνογόνου, και οι διαρρήκτες αποχώρησαν με άδεια χέρια.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα στο κέντρο του Καπανδριτίου. Οι δράστες αρχικά έκλεψαν μία μπουλντόζα από ανοιχτό χώρο στο Μαρκόπουλο και μετά διήνυσαν μια απόσταση περίπου 7 – 8 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στο κατάστημα. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου, Χρήστος Τρομπούκης, το συγκεκριμένο μηχάνημα εκλάπη από σταθμό μεταφόρτωσης που διατηρεί ο Δήμος, σε μια απόσταση περί τα 10 χλμ. από το Καπανδρίτι. Οι επίδοξοι διαρρήκτες διένυσαν μια απόσταση αρκετών χιλιομέτρων με την κλεμμένη μπουλντόζα μέχρι να φτάσουν το κέντρο του Καπανδριτίου και το κοσμηματοπωλείο.

Αρχικά απομάκρυναν ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κοσμηματοπωλείο. Έσπασαν το τζάμι του οδηγού, έλυσαν το χειρόφρενο και με άλλο αυτοκίνητο το έσπρωξαν προκειμένου να μπορέσουν με τη μπουλντόζα να μπουν μέσα στο κοσμηματοπωλείο.

Για κακή τους τύχη, οι επιχειρηματίες είχαν ένα σύστημα καπνού, το οποίο ενεργοποιήθηκε αμέσως μόλις έσπασαν τα τζάμια με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν με άδεια χέρια. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Παπαδόπουλος, τα καπνογόνα απελευθέρωσαν καπνό, επί της ουσίας «τύφλωσαν» τους δράστες και το αποτέλεσμα ήταν να αφήσουν την προσπάθεια τους στη μέση. Δεν κατάφεραν να αρπάξουν ούτε κοσμήματα, ούτε ρολόγια, ούτε φυσικά το χρηματοκιβώτιο, το οποίο προφανώς ήταν ο μεγάλος τους στόχος.

Στο κατάστημα υπάρχουν εκτεταμένες υλικές ζημιές καθώς έχουν γκρεμίσει την κεντρική είσοδο, τη γυάλινη πρόσοψη και τις βιτρίνες μέσα στο μαγαζί.

Οι αρχές συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν την διαδρομή που έκαναν οι δράστες με την μπουλντόζα και να τους ταυτοποιήσουν.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σχετικό Άρθρο: Απόπειρα ληστείας με μπουλντόζα σε κοσμηματοπωλείο στο Καπανδρίτι – Βίντεο ντοκουμέντο



Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος