Αποκαθίσταται η κατάσταση στην Κέρκυρα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημίες στην Κέρκυρα την επομένη ημέρα των ισχυρών βροχοπτώσεων, που προκάλεσαν καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το ποτάμι που πλημμύρισε και προκάλεσε χάος στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας περίπου 500 από τους οικισμούς. Εκείνο που δεν αναμενόταν ήταν ο μεγάλος όγκος βροχής που έπεσε, υπολογίζεται στα 380 κ.ε. μέσα σε 24 ώρες. Όπως τονίζει ο  Κώστας Βλάσης, αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του Δήμου Νότιας Κερκύρας, πρόκειται για βιβλική καταστροφή. Ειδικά στο λιμάνι τα σκάφη έχουν βγεί από την θάλασσα στους δρόμους. Άμεση προτεραιότητα είναι η άντληση των υδάτων. η έγκαιρη επέμβαση των υπηρεσιών απέτρεψε τα χειρότερα και δεν υπήρξαν θύματα. Όπως επισημαίνεται άρχισε ήδη η επιτόπια καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να δοθούν οι αποζημιώσεις  στους πληγέντες.

Παρά την χθεσινή νεροποντή, σήμερα ξημέρωσε μια διαφορετική ημέρα, που δεν θυμίζει σε τίποτα τις χθεσινές ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος