Από το 2013 δρούσε το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Αίσθηση προκαλεί το πόσο είχε διεισδύσει το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά και το χρονικό διάστημα της δράσης του, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία δρούσε αδιαλείπτως από το 2013.

Έχουν συλληφθεί 20 άτομα, εκ των οποίων 10 αστυνομικοί, ένας υπάλληλος ληξιαρχείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένας δικηγόρος και 8 πολίτες.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει χειριστεί μέχρι σήμερα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Το οικονομικό όφελος από την δράση του κυκλώματος την τελευταία οκταετία εκτιμάται στα 5 εκατομμύρια ευρώ και ήδη στην κατοχή των συλληφθέντων έχουν βρεθεί 600.000 ευρώ.

Οι έρευνες εντόπισαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο που συνδέεται με Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος της Δυτικής Αττικής.

Οι πελάτες του κυκλώματος είναι μεταξύ άλλων, κακοποιοί Αλβανικής καταγωγής με βαρύ ποινικό παρελθόν οι οποίοι ήθελαν τις πλαστές ταυτότητες και άδειες διαμονής προκειμένου να εκδίδουν ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, άδειες οδήγησης, αλλά και να μπορούν να κυκλοφορούν απρόσκοπτα σε χώρες της ΕΕ.

Εξετάζεται από τους Αδιάφθορους της Αστυνομίας κατά πόσο ήθελαν να σβήσουν το ποινικό παρελθόν τους προκειμένου να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, είχε συνομιλία 2,5 ωρών με τον Διοικητή της Υπηρεσίας και σύμφωνα με τα όσα τονίζουν στην ΕΡΤ στελέχη της «Λεωφόρου Κατεχάκη», το συγκεκριμένο κύκλωμα αποτελούσε ένα απόστημα στο εσωτερικού του Σώματος που επιτέλους έσπασε.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιώργος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος