Από το 1821 στην σημερινή γαστρονομία της κερκυραϊκής κουζίνας

Με πρωταγωνιστές επτανησιακά προϊόντα που σηματοδοτούν τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών του Ιονίου πραγματοποιείται το 3ο  Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Φέτος το φεστιβάλ εντάσσεται στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και δείχνει το πως μια κατακτημένη χώρα έπειτα από 200 κατάφερε να “κατακτήσει” την αγορά όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου. Ο πρόεδρος της λέσχης αρχιμαγείρων Κερκύρας, Σπύρος Βουλισμάς εξηγεί ότι η πανδημία ήταν η αφορμή για μια διαφορετική διοργάνωση, με σκοπό να διαφημιστεί και να προωθηθεί η τοπική παραγωγή και η γαστρονομία της περιοχής και της χώρας.

Το κουμ-κουάτ, το κερκυραϊκό λάδι μια ιδιαίτερη ποικιλία, παλπέτες, καπνιστά και άλλα εδέσματα βρίσκονται στο τραπέζι των επισκεπτών. Παραγωγοί από τα νησιά του Ιονίου παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις τους, συνοδεία λόγου και μουσικής. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβουν χώρα  ομιλίες, επιχειρηματικές συναντήσεις, αφιερωμένες στην καινοτομία στην αγροτική παραγωγή και την γαστρονομία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικές ημερίδες με τηλεδιασκέψεις, καθώς και προβολές ταινιών αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Για το σκηνικό των εκδηλώσεων έχουν επιλεγεί ιστορικοί χώροι και σημεία εστίασης όπου θα διεξαχθούν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά. Η πατρίδα του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος γιορτάζει και μοιράζεται την εμπειρία με εκείνες τις χώρες, από όπου το πέρασμα του Καποδίστρια σηματοδότησε την ιστορία.

Από την πλευρά του το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συνεισφέρει στην διοργάνωση με  τεχνογνωσία και πόρους, αλλά πολύ περισσότερο υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος