Από σήμερα υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου (Video)

Από σήμερα γίνεται υποχρεωτική η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου για ακίνητα που μεταβιβάζονται.  Πρόκειται για τον πλήρη ηλεκτρονικό φάκελο του κτίριου, με όλες τις πληροφορίες, όπως οικοδομική άδεια, σχέδια κατόψεων, πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης κ.α. Κάθε φάκελος θα καταχωρείται σε μια ψηφιακή πλατφόρμα του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος. Τη διαδικασία κατάρτισης του φακέλου αναλαμβάνει ένας εξουσιοδοτημένος μηχανικός, υποχρεωτικά. Μέσω της πλατφόρμας οι πολίτες θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν διαθέσιμα τα στοιχεία του ακινήτου τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Επίσης το δημόσιο θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλο το κτιριακό απόθεμα της χώρας.

Από σήμερα υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου (Video) Από σήμερα υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου (Video)

Ο πολιτικός μηχανικός και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Επαγγελματικών Θεμάτων ΤΕΕ/ΚΜ Κώστας Βλαχοδημητράκος σημείωσε ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα του κτίριου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, γιατί δημιουργεί μια βάση δεδομένων όπου συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία του κτιρίου. Όπως είπε η διαδικασία απαιτεί χρόνο για τη συγκέντρωση στοιχείων και αυτοψία από το μηχανικό. Μάλιστα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε, καθώς εν μέσω πανδημίας πρέπει να ζητηθούν τα σχέδια από τις πολεοδομίες ως έγγραφα και στη συνέχεια να ψηφιοποιηθούν, ενώ πρέπει να γίνουν αυτοψίες και ο ιδιοκτήτης να επιβαρυνθεί με επιπλέον κόστος στους ιδιοκτήτες, σε μια δύσκολη συγκυρία.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=f6YMPgD11_M[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος