Από ώρα σε ώρα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Array

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη αναμένεται από λεπτό σε λεπτό μετά από από 4,5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας.

Περίπου στις 8:30 το πρωί η έδρα του δικαστηρίου ανέβηκε και η Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται σε διάσκεψη δικαστές και ένορκοι προκειμένου να βγάλουν την ετυμηγορία του, η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 2-2,5 ώρες.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη υπόθεση του ελληνικού metoo, στον καλλιτεχνικό χώρο που φθάνει στο τέλος της μετά και τις καταγγελίες πριν από 15 μήνες για τέσσερις βιασμούς από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Η προσαγωγή του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 8:00 και την ίδια ώρα έφτασε και ο συνήγορος του ηθοποιού, Αλέξης Κούγιας.

Στο δικαστήριο βρίσκονται οι τρεις από τους τέσσερις καταγγέλλοντες αλλά και δύο άνδρες που έχουν καταγγείλει τον Δ. Λιγνάδη για τους βιασμούς τους μέσω συνεντεύξεων που έχουν δώσει χωρίς όμως οι μαρτυρίες τους να συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία καθώς οι πράξεις αυτές έχουν παραγραφεί, αφού αφορά χρονολογία πάνω από 15 χρόνια.

Στο πλευρό του ηθοποιού βρίσκεται ο αδελφός του, Γιάννης Λιγνάδης και η στενή του φίλη, ηθοποιός και πρώην πολιτικός, Ελένη Κούρκουλα.

Τέλος, από νωρίς το πρωί, στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται και αλληλέγγυοι των καταγγελλόντων.

Ρεπορτάζ Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος