Από νυφικό και λαμέ τουαλέτες μέχρι σκισμένα καλσόν και σπασμένα παιχνίδια αποστέλλονται για βοήθεια στους σεισμόπληκτους

Γόβες στιλέτο, λαμέ τουαλέτες, αποκριάτικες στολές, ακόμη και νυφικό βρίσκουν οι εθελοντές κατά την παραλαβή και διαλογή των ειδών πρώτης ανάγκης που καταφτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας για τους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

Ανάμεσά σε άλλα, σκοροφαγωμένες κουβέρτες, σπασμένα παιχνίδια, σκισμένα καλσόν και παπούτσια, ακόμη και βρόμικα εσώρουχα κάνουν δύσκολη τη ζωή στους δεκάδες ανθρώπους που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους για να βοηθήσουν, καθώς αντί να συνδράμουν κάπου αλλού, αναγκάζονται να διαχωρίζουν και να συγκεντρώνουν στην κυριολεξία σκουπίδια.

Μία μεγάλη αποθήκη στο Αρκαλοχώρι έχει γεμίσει από άχρηστα, κατεστραμμένα τέτοια αντικείμενα που θα πρέπει να καταλήξουν στην ανακύκλωση. Και καθώς, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των εθελοντών, ανάλογης αξίας αντικείμενα, τα οποία είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν, συνεχίζουν να καταφτάνουν, ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Γιανναράκης, αποφάσισε να κοινοποιήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το πρόβλημα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου τόνισε: “Βοηθώ τον συνάνθρωπό μου σημαίνει σέβομαι την αξιοπρέπεια και το πρόβλημά του. Δεν του στέλνω πράγματα τα οποία δεν θα χρησιμοποιούσα εγώ. Πριν στείλουμε κάτι ας σκεφτούμε ότι αυτό το στέλνουμε σε κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο”. Ο ίδιος πρόσθεσε πως μόνο χθες οι εθελοντές παρέλαβαν τρεις κούτες με σπασμένα παιχνίδια. “Δεν σκεφτόμαστε την αξιοπρέπεια αυτών των παιδιών, την ψυχολογία τους;” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Βοηθώ σημαίνει σέβομαι όχι ξεσκαρτάρω πατάρι, ντουλάπα. Υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης. Σεβασμός. Εκατοντάδες εθελοντές προσπαθούν να ξεχωρίσουν ρούχα ενώ θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο. Σας παρακαλούμε. Μην στέλνετε κουρέλια και σκουπίδια” αναφέρει και στην ανάρτησή του ο πατήρ Αγαθάγγελος Γιανναράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος