Από 27 Νοεμβρίου η διάθεση των Χριστουγεννιάτικων ελάτων του Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Σε αυξημένες πωλήσεις χριστουγεννιάτικων δέντρων προσβλέπουν φέτος οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής, προσδοκώντας ότι θα ξεπεραστεί το ρεκόρ του 2020, όταν είχαν πουληθεί 28.000 έλατα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας του Ταξιάρχη, Γιάννη Ξάκη, σε συνέχεια της περσινής καλής χρονιάς, φέτος «αναμένουμε οι πωλήσεις μας να αγγίξουν ή και να ξεπεράσουν τις 30.000 δέντρα».

Αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τη σχετική απόφαση για να ξεκινήσει η διακίνηση των δέντρων στα σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα, ο κ. Ξάκης εκτιμά ότι αυτός και οι συνάδελφοί του θα βρίσκονται στα «πόστα» τους σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Βόλο, στις 27 Νοεμβρίου.

Μένοντας πιστοί στην παράδοση, «θα τιμήσουμε και φέτος τη φήμη μας, τροφοδοτώντας την ελληνική αγορά με χιλιάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα», σημείωσε, προσθέτοντας «οι 1000 και πλέον κάτοικοι του ορεινού χωριού της Χαλκιδικής, ηλικίας από 20 έως και 75 χρόνων, διαθέτουν στην ελληνική αγορά το 75% των χριστουγεννιάτικων δέντρων επί σειρά δεκαετιών».

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ελάτων, ο κ. Ξάκης επισήμανε ότι και φέτος θα μείνουν σταθερές και θα κυμανθούν στα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της κοινότητας του Ταξιάρχη ανέφερε ότι για έκτη χρονιά φέτος παραγωγοί του Ταξιάρχη θα εξάγουν έλατά τους στην Κύπρο, όπου αναμένεται να αποσταλούν περισσότερα από 1800 δέντρα. Επισήμανε δε, ότι με το που δοθεί το σήμα για την έναρξη της διακίνησης, οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής θα μεταφέρουν περί τα 20 δέντρα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος