Απειλητική η Β.Κορέα-Ο Τραμπ αποκλείει συνομιλίες-Πεντάγωνο:Υπάρχουν λύσεις (video)

“Επόμενoς στόχος η αμερικανική βάση στο νησί Γκουάμ” απειλεί ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος εμφανίστηκε με ένα τσιγάρο στο χέρι να παρακολουθεί με ικανοποίηση την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12, που πέρασε πάνω από το Χοκάϊντο της Ιαπωνίας και εξόργισε τη διεθνή κοινότητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι τα όποια στρατιωτικά μέτρα θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική της διπλωματικής οδού.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε κάθε διαπραγμάτευση.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε άλλο μήκος κύματος,  ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι διπλωματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Προγραμματισμένη χαρακτηρίστηκε η αμερικανική άσκηση αναχαίτισης πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς στα ανοιχτά της Χαβάης, ενώ την ίδια ώρα αμερικανικά δίκτυα  έκαναν λόγο για μυστική υπόγεια βάση του αμερικανικού στρατού στην Αλάσκα, η οποία έχει στόχο να εξουδετερώσει οποιονδήποτε εχθρικό πύραυλο απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα απείλησε να εκτοξεύσει τέσσερις πυραύλους Hwasong-12 στη θάλασσα στα ανοιχτά της αμερικανικής επικράτειας του Γκουάμ στις αρχές του Αυγούστου, αφότου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει “φωτιά και οργή” εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η βορειοκορεατική τηλεόραση, επαναλαμβάνει ότι η χώρα έχει δικαίωμα αυτοάμυνας απέναντι στις “εχθρικές προθέσεις” που επιδεικνύουν οι ΗΠΑ οι οποίες μετείχαν στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τη Βόρεια Κορέα, η οποία έχει παραβιάσει όλα τα ψηφίσματα που την αφορούν, αλλά δεν επέβαλε νέες κυρώσεις.

Η Κίνα που μαζί με τη Ρωσία αφήνει ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα, επέκρινε εμμέσως την Ουάσιγκτον αναφέροντας ότι “κάποιες χώρες εσκεμμένα εφαρμόζουν μόνο τα ψηφίσματα που προβλέπουν κυρώσεις και όχι εκείνα που προωθούν το διάλογο”.

Το Πεκίνο απήυθυνε εξάλλου έκκληση για «εξαμερείς συνομιλίες» (μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας), που έχουν διακοπεί από το 2009 και ζήτησε από όλες τις πλευρές «να αποφύγουν κάθε μέτρο που θα συμβάλει στην κλιμάκωση της έντασης».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,AΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση:Β. Κορέα: Η εκτόξευση ήταν το πρώτο βήμα της στρατιωτικής επιχείρησης στον Ειρηνικό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος