Απέκλεισαν τον δρόμο και ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου (φωτο + βίντεο)

Δυναμικό συλλαλητήριο στο Σεληνάρι

Μαζική είναι η συμμετοχή πολιτών, υγειονομικών και φορέων του Λασιθίου στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο Σεληνάρι, με κεντρικό αίτημα την στελέχωση των νοσοκομείων του ανατολικότερου νομού της Κρήτης.

Κάτοικοι από τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα, την Σητεία και άλλες περιοχές έφτασαν στο Σεληνάρι με λεωφορεία και ιδιωτικά μέσα, προκειμένου, όπως αναφέρουν, με δυναμικό τρόπο, να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση πως θα πρέπει σκύψει στο πρόβλημα της υποστελέχωσης και να δώσει λύση.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν εκπρόσωποι των υγειονομικών, χρειάζεται να δοθούν ουσιαστικά μισθολογικά κίνητρα, προκειμένου να σταματήσουν οι παραιτήσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού από τα νοσοκομεία και να παραμένουν κενές θέσεις κρίσιμων ειδικοτήτων, παρά τις επανειλημμένες προκηρύξεις, οι οποίες αποβαίνουν άκαρπες.

Κονβόι λεωφορείων από την Σητεία με κατεύθυνση το Σεληνάρι

Λόγω της κινητοποίησης έχει κλείσει στο σημείο ο ΒΟΑΚ και στα δύο ρεύματα και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται από τους αστυνομικούς της Τροχαίας που βρίσκονται επί τόπου. Όσο διαρκεί το συλλαλητήριο, συνιστάται στους πολίτες, ιδίως στους οδηγούς βαρέων οχημάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν, να αποφύγουν τις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή, αν δεν είναι αναγκαίες.

Την σημερινή κινητοποίηση στηρίζουν η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας, καθώς και δεκάδες φορείς και σύλλογοι, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα, φαρμακεία και άλλες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, όπως, επίσης, δημοτικές επιχειρήσεις, ταξί κ.α επαγγελματίες δεν λειτουργούν όσο διαρκεί το συλλαλητήριο.

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος