Απάντηση της ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. – GRAND RESORT LAGONISSI στην ανακοίνωση – καταγγελία της ΠΟΕΕΤ

Array

Απάντηση στην ανάρτηση του ertnews.gr που αφορά σε «αντιδράσεις για τις απολύσεις συνδικαλιστών στο χώρο του τουρισμού» βασισμένη στην από 6/9/2022 καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής, δίνει με επιστολή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της ΑΤΤΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ Α.Ε. – GRAND RESORT LAGONISSI.

Όπως αναφέρεται σχετικά:

«H καταγγελία της σύμβασης εργασίας εργαζομένου στην επιχείρηση GRAND RESORT LAGONISSI έγινε για σπουδαίους λόγους, που ανάγονται στο πρόσωπο του απολυθέντος και οφείλονται σε υπαιτιότητα αυτού, που καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της σύμβασης εργασίας.

Δεν έγινε κάποια παράνομη παρέμβαση της εργοδοσίας για την κατανομή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων ή παράνομη κατακράτησή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων.

Όσον αφορά την κατανομή των φιλοδωρημάτων, είναι ψευδές ότι το ξενοδοχείο μας δήθεν επεμβαίνει παράνομα στον τρόπο κατανομής τους ή προβαίνει σε παράνομη κατακράτησή των ηλεκτρονικών φιλοδωρημάτων.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι στο τμήμα του ξενοδοχείου, στο οποίο εργαζόταν ο απομακρυνθείς (καθώς και σε ένα δεύτερο τμήμα), σε αντίθεση με τους εργαζομένους όλων των υπόλοιπων τμημάτων του ξενοδοχείου, αρνούνται την απόφαση για τον τρόπο κατανομής των φιλοδωρημάτων, ζητώντας να μην καταβάλλεται οποιοδήποτε ποσό στους εργαζομένους στην κουζίνα, και αποκλείοντας έτσι άλλους συναδέλφους τους.

Αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των, σε βάρος των συναδέλφων τους είναι οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο τμήμα να αρνούνται να παραλάβουν τα χρήματα, που τους αναλογούν από τα ηλεκτρονικά φιλοδωρήματα, σε αντίθεση με τους λοιπούς εργαζόμενους, που τα έχουν λάβει κανονικά και με την αναλογία που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει.

Η άρνησή τους αυτή δεν συνιστά παράνομη κατακράτηση των φιλοδωρημάτων από την επιχείρησή μας.

Αντιθέτως, έχουν κληθεί επανειλημμένως να εισπράξουν τα ποσά και αυτά να κατανεμηθούν μεταξύ αυτών και των εργαζομένων στην κουζίνα, αλλά μόνο ελάχιστοι υπάλληλοι του τμήματος αυτού αρνούνται, με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόβλημα στην επιχείρηση από την παράνομη και ανήθικη έναντι των συναδέλφων τους συμπεριφορά τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος