Απάντηση Κομισιόν στο γερμανικό δημοσίευμα περί “μελαγχολικής Μέι”

Αιχμές κατά συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν συμφέρον να «υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά το Brexit, άφησε  ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν  Κλοντ Γιούνκερ, φέρεται να χαρακτηρίζει ως «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη» τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής διέψευσε ότι ο κ. Γιούνκερ χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις ή οτιδήποτε σχετικό.

«Κανονικά δεν σχολιάζουμε διαρροές, αλλά σήμερα θα το κάνω» είπε ο κ. Σχοινάς, προσθέτοντας: «Κάποιοι μάς στοχοποιούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ατζέντα, ή τις πολιτικές τους προτεραιότητες ή ακόμη και να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική μας θέση».

Τέλος, επανέλαβε ότι η στάση της Επιτροπής δεν είναι «τιμωρητική» απέναντι στο Brexit, αλλά εργάζεται για μία «δίκαιη συμφωνία».

Το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η Μέι έχει “στιγματιστεί” από την υπόθεση του Brexit.

Η FAZ έγραψε ότι η βρετανή πρωθυπουργός, η οποία ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για δείπνο με τον Γιουνκέρ την περασμένη Δευτέρα, του φάνηκε “αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη”, “μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί”.

“Η όψη της Μέι έλεγε τα πάντα”, είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Γιουνκέρ, σύμφωνα με την εφημερίδα. “Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι. Χρειάζεται να βάλει τα δυνατά της για να μη χάσει την αυτοκυριαρχία της”.
Τον Απρίλιο σε δείπνο που είχε παρατεθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ Γιουνκέρ και Μέι η FAZ είχε γράψει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε την βρετανή πρωθυπουργό “από άλλο γαλαξία”, αναφορικά με τις απόψεις της για το Brexit.

Το δημοσίευμα της FAZ που είχε διαρρεύσει τον Απρίλιο είχε προκαλέσει αναστάτωση στο Λονδίνο και η ίδια η Μέι το είχε χαρακτηρίσει “κουτσομπολιό των Βρυξελλών”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος