Ανυπεράσπιστοι πολίτες στο έλεος κακοποιών

Που βρίσκεται το όριο ανάμεσα στα δικαιώματα ενός κακοποιού, ληστή, ή δολοφόνου και ενός πολίτη που υπερασπίζεται την ζωή και την περιουσία του; Την απάντηση έδωσε μια 87χρονη από την Ηλεία.

Ήταν η πέμπτη φορά που οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι της γιαγιάς, στα Καλακέικα Σκαφιδιάς, για να της αρπάξουν ότι είχε και δεν είχε. Η αγανάκτηση της ξεχείλισε: «Τους είχα προειδοποιήσει, θα σας τουφεκίσω», λέει η ηλικιωμένη. Και αυτό έπραξε. Άρπαξε το αεροβόλο του γιού της, ο οποίος ζει στον Καναδά, και τον πυροβόλησε. Κάποια σκάγια τον βρήκαν στον βραχίονα και τραυματισμένος ελαφρά τράπηκε σε φυγή.

Ο ληστής είχε εισβάλει στο σπίτι από ανασφάλιστη πόρτα, χτύπησε την γιαγιά με ένα ξύλο και πήρε την τσάντα της με διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα. Ωστόσο, δεν βρήκε χρήματα. Ο δράστης διέφυγε, αλλά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τον εντόπισαν άμεσα και τον συνέλαβαν. Το ζήτημα είναι πως σύμφωνα με τον νόμο, η γιαγιά υπερέβη αρμοδιοτήτων. Έτσι,  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της ηλικιωμένης για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος