Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Πρώτο: 100% θα συνεργαστούμε με τους φορείς όλες οι ομάδες (audio)

«Τα μέτρα μπορούμε να τα κρίνουμε μετά την εφαρμογή τους και από την αποτελεσματικότητά τους. Είναι στην σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μην τα κάνουμε όλα χυλό και να τα αναμειγνύουμε, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα, γιατί ούτε όλοι οι φίλαθλοι και όλοι οι οπαδοί είναι παραβατικοί ούτε πρέπει έτσι να τους αντιμετωπίζουμε» επεσήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «όλες οι ομάδες, 100% θα συνεργαστούν με τους φορείς».

«Παλιότερα υπήρχε μια παράξενη και επικίνδυνη μορφή του ιδιωνύμου. Εφαρμόστηκε το ιδιώνυμο κοντά στο 2010 αλλά εφαρμόστηκε με τον λάθος τρόπο. Είχαμε το εξής, πήγαινε κάποιος οπαδός, ένας νεαρός 19 ετών, έσπαγε ένα κάθισμα και αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Όταν έφτανε λοιπόν στο δικαστήριο, ο φυσικός δικαστής προφανώς δεν γινόταν να επιβάλει αυτή την ποινή, γιατί η ποινή ήταν τερατώδης (σ.σ. σε σχέση με το αδίκημα) οπότε οι περισσότεροι αφήνονταν ελεύθεροι. Τώρα λοιπόν υπάρχει μια διασταλτική διάθεση, γιατί υπάρχει ένα εύρος ποινής από 3 μήνες μέχρι κάποια χρόνια που είναι ένα πιο λογικό μέτρο» υποστήριξε ο κ. Καραπαπάς.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία από όλους, να γίνει η σωστή εφαρμογή των μέτρων και να γίνει αντιληπτό ότι σκοπός δεν είναι η τιμωρία αλλά η δημιουργία ενός πιο σωστού περιβάλλοντος. «Όταν λέμε ότι θα έχουμε λέσχες φιλάθλων που θα αναγνωρίζει η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ ή ο ερασιτέχνης, αν για παράδειγμα ο ερασιτέχνης αναγνωρίσει μια λέσχη φιλάθλων και έχουμε επεισόδια στον μπασκετικό ολυμπιακό, τι ευθύνη έχει ο ποδοσφαιρικός ολυμπιακός αν δεν έχει αναγνωρίσει κανέναν;» διερωτήθη ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και επανέλαβε την θέση του, να φτιαχτεί ένα αυστηρό πλαίσιο, «αλλά να μην τσουβαλιάσουμε τους πάντες».

Σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης αναστολής στις ποινές, ο κ. Καραπαπάς, σχολίασε πως έχει να κάνει με την αυστηροποίηση των μέτρων, ωστόσο υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει αντικειμενική ευθύνη και στους ανθρώπους που δεν την έχουν, δηλαδή στις ΠΑΕ, τις ΚΑΕ και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Εδώ η πολιτεία ζητάει να ελέγχουμε τις λέσχες φιλάθλων, να ελέγχουμε το μητρώο τους, να φτιάξουμε ένα τμήμα που να ελέγχουμε το ποινικό μητρώο του καθενός. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει αυτό και προσκρούει και σε άλλους νόμους. Δεν πρόκειται κανείς να το αναλάβει, δεν πρόκειται καμία ΠΑΕ, ΚΑΕ, κανένα σωματείο να αναγνωρίσει καμία λέσχη φιλάθλων».

Ο εξορθολογισμός λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων είναι η κεντρική πρόταση της ομάδας, σύμφωνα με τον κ. Καραπαπά. «Να είναι νόμιμες οι λέσχες φιλάθλων, να έχουν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το καθαρό ποινικό μητρώο. Πάρα πολλά από αυτά που έβαλε η κυβέρνηση είναι προς την σωστή κατεύθυνση» σημείωσε.

Σε μια διαβούλευση για τέτοια ζητήματα θα ήταν καλό οι πρώτοι που συμβουλεύουν την κυβέρνηση να είναι οι ομάδες, συμπλήρωσε, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την επικείμενη συνάντηση της Πέμπτης, όπου «θα ξεκαθαρίσουν πάρα πολλά πράγματα εκπρόσωποι της Super League και των μεγάλων ομάδων που έχουμε το μεγάλο κοινό, οπότε θα κάνουμε και τις προτάσεις μας. Η λύση βρίσκεται στο «όλοι μαζί φτιάχνουμε ένα υγιές περιβάλλον με κανόνες».

«Κενά πολιτικά λόγια και λόγια ανθρώπων που είναι άσχετοι», χαρακτήρισε την άποψη που διατυπώνεται από κάποιους, ότι ομάδες εργαλειοποιούν φιλάθλους για αλλότρια συμφέροντα. «Καμιά ομάδα δεν θέλει επεισόδια στο γήπεδό της, γιατί πληρώνει αδρά ποσά, κινδυνεύει, αναγκάζεται να έχει προσωπικό ασφαλείας» συμπλήρωσε ο κ. Καραπαπάς.

Σε σχέση με τους χούλιγκανς, ξεκαθάρισε ότι ο έλεγχος πρέπει να γίνεται από την αστυνομία και από το κράτος. «Αλλιώς αν είναι να ελέγχουμε και τους διαρρήκτες. Δεν είναι ο ρόλος της ομάδας να κάνει τον αστυνόμο. Οι τράπεζες πιάνουν τους ληστές των τραπεζών;» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την απονομή δικαιοσύνης στα ζητήματα αυτά, ο κ. Καραπαπάς χαρακτήρισε «τερατώδες, ένας άνθρωπος στα νιάτα του επειδή ανάβει ένα καπνογόνο να πηγαίνει φυλακή. Ήταν τεράστιο το σφάλμα και το άδικο. Παρ’ ολ’ αυτά όμως αν δεν υπάρξει αυστηρότητα των ποινών κάποια παραβατικά στοιχεία δεν θα απομακρυνθούν από το ποδόσφαιρο». Ο παραβατικός, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν αγαπάει την ομάδα του, πολλές φορές πηγαίνει μόνο για την ομαδοποίηση, όπου μπορεί να γίνει πιο ισχυρός».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος