Αντιπρόεδρος ΟΛΜΕ στο Πρώτο: Επικίνδυνο το πρωτόκολλο που ορίζει πότε κλείνει ένα τμήμα-Θα κλείσουν πάρα πολλά σχολεία (audio)

«Είναι τρομερά επικίνδυνο το πρωτόκολλο που ορίζει ότι για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, πρέπει να νοσήσει το 50% συν ένα. Δηλαδή σε ένα τμήμα 27 παιδιών, πρέπει να νοσήσουν τα 14 για να κλείσει. Αν νοσήσουν τα 12 δηλαδή, όλα καλά. Είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα,  η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Στέλλα Μανουσογιωργάκη.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι τόσο στοιβαγμένα τα παιδιά στις αίθουσες, που αν νοσήσουν 12 θα νοσήσει όλο το τμήμα, αλλά και όλο το σχολείο. Η επαφή των παιδιών αναπόφευκτα είναι στενή και λόγω των  διαλειμμάτων όπου έρχονται κοντά, φοβάμαι επομένως πως θα κλείσουν σχολεία και με κίνδυνο για τα παιδιά, λόγω της μετάλλαξης».

Το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών έχει ξεπεράσει το 80% και μαζί με τους νοσήσαντες, υπερβαίνει το 90%, ίσως και παραπάνω. «Άρα η συζήτηση υποχρεωτικότητας στους εκπαιδευτικούς, είναι κυνήγι μαγισσών χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα. Τα στοιχεία για το εμβολιαστικό ποσοστό στα παιδιά, από την ηλικία των 12 που μπορούν να εμβολιαστούν είναι στο 18%. Παρά τον συνολικό εμβολιασμό λοιπόν των εκπαιδευτικών κάθε άλλο παρά υπάρχει τείχος ανοσίας στην σχολική κοινότητα και θα περίμενε κανείς το Υπουργείο να είχε πάρει τουλάχιστον κάποια επιπλέον μέτρα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Λιγότερους μαθητές στην τάξη, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, το περισσότερο προσωπικό καθαριότητας που ξεκινάμε με λιγότερο από ό,τι πέρσι, η ιχνηλάτηση, που δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο σχετικό, παρά μόνο ποιος κάθεται δίπλα ή πίσω στο κρούσμα και βλέπουμε και τα πρωτόκολλα για το πότε κλείνουν τα σχολεία, να βγαίνουν με μια λογική που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει», ανέφερε η κ Μανουσογιωργάκη.

Δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή πιθανότατα, από την τηλεεκπαίδευση, εκτίμησε καθώς θα κλείσουν πάρα πολλά σχολεία, είπε. «Εμείς έχουμε δηλώσει εδώ και 2 χρόνια ότι θέλουμε ανοιχτά τα σχολεία, γιατί η τηλεεκπαίδευση δεν μπορεί να προσφέρει σε καμία περίπτωση αυτά που προσφέρει η δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως αυτή την στιγμή στα σχολεία δεν υπάρχει κανένα μέτρο. Εκτός από την αραίωση των τμημάτων, για την οποία δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πια, μετά από δύο χρόνια, έχουν φτάσει να έχουν μειώσει το προσωπικό καθαριότητας και σε άλλα σχολεία να μην έχουν προσλάβει καν, ενώ σε πάρα πολλά κάνουν 2ωρες και 3ωρες συμβάσεις», υποστήριξε η κ. Μανουσογιωργάκη.

Τέλος αναφέρθηκε στα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, σημειώνοντας πως χουν γίνει 11.500 διορισμοί εκπαιδευτικοί και έχουν προληφθεί 24.000 αναπληρωτές. «Στα περσινά όμως κενά σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είχαν προσληφθεί 50.000 και βγήκαν 8.000 στην σύνταξη. Άρα από τα περίπου 60.000 κενά, έχουν καλυφθεί 30.000 θέσεις, με προσλήψεις είτε με διορισμούς ή με αναπληρωτές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος