Αντιπρ. Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας στο Πρώτο: Υπάρχουν δυσκολίες με τα νέα μέτρα ειδικά στα μικρά καταστήματα (audio)

«Από το Σάββατο αρχίσαμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.  Υπάρχει μια δυσκολία, ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις όπου ένας επιχειρηματίας που δουλεύει μόνος του πρέπει να εξυπηρετήσει, να ελέγξει τα πιστοποιητικά, να κόψει αποδείξεις, υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι που εμποδίζουν την σωστή εφαρμογή των μέτρων» εξήγησε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και μέλος ΔΣ ΕΣΕΕ, Μάκης Σαββίδης.

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα με θετικό πρόσημο, πρόσθεσε, ο κόσμος έχει διάθεση για ψώνια ενώ υπάρχει πληθώρα προϊόντων λόγω του αδιάθετου εμπορεύματος που έχει μεγάλο ποσοστό των εμπορικών επιχειρήσεων.

«Τα μέτρα εφαρμόστηκαν σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων. Υπάρχουν επιπτώσεις, οι ουρές που δημιουργούνται εκτός καταστημάτων είναι μεγάλες, υπάρχουν και οι συμπολίτες που δεν επέλεξαν τον εμβολιασμό και δεν θέλουν να κάνουν το rapid test για να κατέβουν στις αγορές ή θα έρχονται μία φορά την εβδομάδα ή όποτε κρίνουν και θα πρέπει να το σεβαστούμε» τόνισε ο κ. Σαββίδης.

Όσο αφορά το ύψος των εκπτώσεων, ο κ. Σαββίδης υποστήριξε πως επειδή υπάρχει πολύ μεγάλο αδιάθετο εμπόρευμα  και οι εμπορικές επιχειρήσεις καίγονται, όπως είπε χαρακτηριστικά για ρευστότητα, γι’ αυτό θα δούμε πολύ μεγάλα εκπτωτικά ποσοστά στις ενδιάμεσες εκπτώσεις που λήγουν το Σάββατο. «Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να κάνουν την έρευνά τους και να προχωρήσουν στις αγορές τους γιατί θα βρουν και μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές».

Επιπλέον για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που δεν θέλουν να κάνουν rapid test, ο κ. Σαββίδης υπογράμμισε ότι το λιανεμπόριο είναι ευέλικτο, μπορεί να εξυπηρετήσει τους είτε ηλεκτρονικά είτε με click away, με οποιονδήποτε τρόπο εντός των νόμιμων περιορισμών. «Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να εξυπηρετήσουμε, όμως δεν έχουμε και άλλη λύση. Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε διαθέσιμη λύση για να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές και να κάνουμε την δουλειά μας. Το λιανεμπόριο απέδειξε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας ότι βάζει πλάτη για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση και εγγυάται την ασφάλεια των καταναλωτών. Θα τηρήσουμε όποια μέτρα μας υποδειχθούν και θα συμβάλουμε όσο μπορούμε να προασπίσουμε την δημόσια υγεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος