Αντιπλημμυρικά έργα στην Περιοχή της Λαχαναγοράς και στην Καλαμαριά

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για νέα έργα, με ξεκάθαρο φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και θα αποτρέψουν την παράνομη και άναρχη άρδευση, προωθώντας την οργανωμένη, βιώσιμη και αποτελεσματική αγροτική παραγωγή.

Συγκεκριμένα, το πρώτο αντιπλημμυρικό έργο «Αποχέτευση Ομβρίων  στην Περιοχή της Λαχαναγοράς του Ν. Θεσσαλονίκης»,  έχει προϋπολογισμό 31 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ. Σκοπός του έργου είναι η αποχέτευση  ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής της Λαχαναγοράς  (Δενδροπόταμος, Τάφρος Διαβατών, Στρατόπεδο Γκόνου, Οικισμός Καλοχωρίου), για την αποτελεσματικότερη και καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία της.

Το δεύτερο αντιπλημμυρικό έργο «Έργα Ομβρίων Καλαμαριάς – Β’ Φάση» στην Καλαμαριά έχει προϋπολογισμό 10,5 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ, τη CEB και το ΕΣΠΑ. Σκοπός του έργου, είναι η διόδευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής της οδού Πόντου έως την Περιφερειακή Τάφρο του Δήμου Καλαμαριάς με τελικό αποδέκτη τον Θερμαϊκό Κόλπο.

ΠΗΓΗ: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, https://www.yme.gov.gr/2013-01-31-06-37-23/2013-01-31-07-00-49/item/9368-dimopratisi-pente-ergon-antiplimmyrikis-thorakisis-synolikoy-proypologismoy-193-ekatommyrion-evro

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος