Αντίποινα στους Κούρδους για την επίθεση  στην Κωνσταντινούπολη  

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επέδραμαν  κατά στόχων του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στα βόρεια του Ιράκ, αργά χθες το βράδυ. Στο στόχαστρο των αεροπορικών επιδρομών βρέθηκε ένα διοικητήριο, θέσεις μάχης των Κούρδων, καθώς κι αποθήκες οπλισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι επιδρομές έγιναν ώρες μετά την ανάληψη της ευθύνης από οργάνωση που συνδέεται με το PKK για τη διπλή βομβιστική επίθεση που έγινε το Σάββατο το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155, έξω από αθλητικό στάδιο.

Τα αντίποινα  συνεχίστηκαν  και με χερσαίες επιχειρήσεις  καθώς η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 45 επαρχιακούς αξιωματούχους του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), σχετικά με υποψίες για πιθανές διασυνδέσεις τους, με αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), μεταδίδουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα με τη συμμετοχή 500 αστυνομικών και την υποστήριξη θωρακισμένων οχημάτων, αλλά κι ενός ελικοπτέρου.

Οι συλλήψεις που ξεπερνούν τις 100 έγιναν στα Άδανα  στην Κωνσταντινούπολη Στην ‘Αγκυρα και σε άλλες πόλεις. Ανάμεσα στα 17 στελέχη του κόμματος που συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων στην πρωτεύουσα είναι και ο ανώτερος αξιωματούχος του HDP στην Άγκυρα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu και πρόσθεσε ότι 51 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πόλη Μερσίνη της νότιας Τουρκίας και πέντε στην βορειοδυτική επαρχία Μανίσα.

Οι ηγέτες του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, είναι ήδη προφυλακισμένοι αναμένοντας τη δίκη τους κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με το PKK και η Άγκυρα κατηγορεί συχνά το κόμμα ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ένοπλης οργάνωσης.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική Έιδηση: Κωνσταντινούπολη: Την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια του Κουρδιστάν (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος