Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής στο Πρώτο: Όλες οι ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό σε Βίλια και Κερατέα (audio)

«Όλες οι ενδείξεις δείχνουν προς την κατεύθυνση του εμπρησμού» για τις μεγάλες πυρκαγιές σε Βίλια και Κερατέα, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τον Γιώργο Πίκουλα.

«Δεν είναι τυχαίο ότι εκδηλώθηκαν φωτιές την ίδια ημέρα και ώρα, στα δυο άκρα της Αττικής, σε δυο μεγάλα παρθένα δάση, στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και στο όρος Πατέρα», επισήμανε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μαρτυρία από την Κερατέα, σύμφωνα με την οποία η φωτιά ξεκίνησε όταν κάποιος που επέβαινε σε αυτοκίνητο πέταξε κάτι σε έναν κάδο απορριμμάτων. Ο ίδιος είπε ότι η ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Όπως είπε ο κ. Κόκκαλης, η φωτιά στα Βίλια μαίνεται ανεξέλεγκτη σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο και όλες οι ελπίδες έχουν εναποτεθεί στα εναέρια μέσα, καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι ή αντιπυρικές ζώνες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές.

Σημείωσε ότι την όλη προσπάθεια ευνοεί το γεγονός ότι δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι, λέγοντας πως «αν μείνουν έτσι, γρήγορα θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα και δεν θα καίει ανεξέλεγκτα το πύρινο μέτωπο».

Για την κατάσταση στην Κερατέα, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας είπε ότι είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, θα σημειώνονται και τις επόμενες ημέρες αναζωπυρώσεις, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία και δεν κινδυνεύει ο Εθνικός Δρυμός. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν υποστεί ζημιές πάνω από 10 σπίτια και η αποτίμηση θα γίνει εντός της ημέρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος