Αντιδρούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην αποφυλάκιση Πατέλη – Τι δηλώνουν στην ΕΡΤ (video)

Μετά τον προβληματισμό που προκάλεσε η δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέμβαση στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ έκαναν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Σαπουτζάκης και ο Κώστας Παπαδάκης.

«Ο Γιώργος Πατέλης ήταν ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, του πιο οργανωμένου τάγματος εφόδου που είχε η Χ.Α. και είναι γνωστός από ένα βίντεο όπου λέει “ότι κινείται σφάζεται”. Ήταν οργανωτής της επίθεσης εναντίον του Παύλου Φύσσα, που κατέληξε και στη δολοφονία του», δήλωσε ο κ. Σαπουντζάκης για τον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος ένα χρόνο μετά την επιβολή 10ετούς κάθειρξης, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του.

Αφού τον χαρακτήρισε ως ένα από τα πλέον εμβληματικά πρόσωπα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Σαπουντζάκης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επισήμανε ότι αυτό που προκαλεί εντύπωση και μεγάλη ανησυχία είναι ότι η αποφυλάκιση έγινε κατόπιν της εισαγγελικής πρότασης ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους ενόψει συγκεκριμένων συνθηκών. Είναι καταφανές ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Έγινε στο πλαίσιο της δράσης των ταγμάτων της Χρυσής Αυγής».

Yπάρχουν ερωτηματικά για την απόφαση αποφυλάκισης

Ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής, επισήμανε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση». Και όπως πρόσθεσε, «η αποφυλάκιση του Πατέλη ανοίγει το δρόμο για να διεκδικήσουν -οι υπόλοιποι 27 καταδικασθέντες- την αποφυλάκιση αφού έχουν χαμηλότερες ποινές».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ, ήταν μεγάλη ανακούφιση η αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που ζήτησε να ελέγξει την πληρότητα της αιτιολογίας και να αναιρέσει την απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη.

Αντιδρούν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στην αποφυλάκιση Πατέλη – Τι δηλώνουν στην ΕΡΤ (video)
Ο Γιώργος Πατέλης, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Το σκεπτικό του εισαγγελέα του Εφετείου, “περί ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης” σημαίνει πρακτικά ότι δεν θεωρεί την Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. Θεωρεί ότι η δολοφονία του Φύσσα είναι ένα έγκλημα το οποίο τελέστηκε υπό περιστασιακές συνθήκες. Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι από που ένας εισαγγελέας, που μόλις το πρωί εκείνης της ημέρας έμαθε ότι θα αναπληρώσει τη συνάδελφό του που είναι άρρωστη, χωρίς να έχει τη δικογραφία, έρχεται και με μιας ώρας διαδικασία πετάει στα σκουπίδια το αποτέλεσμα μιας δίκης πεντέμιση χρόνων, χωρίς να έχει διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης που καταδίκασε τον Πατέλη. Είναι πολιτική άποψη», είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Παπαδάκης προέτρεψε μάλιστα τον κόσμο και το αντιφαστιστικό κίνημα «να πάρει την τύχη στα χέρια του και να μην επιτρέψει άλλου είδους τέτοιες προκλήσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος