Αντιδράσεις για την περικοπή των θέσεων φιλοξενίας για πρόσφυγες του προγράμματος REACT

Array

Aδειάζουν τα διαμερίσματα από πρόσφυγες και μετανάστες. Το υπουργείο Μετανάστευσης έχει διαμηνύσει προς τους φορείς – εταίρους του έργου REACT ότι θα πρέπει να περικόψουν δραστικά τις θέσεις φιλοξενίας.

Η Χασί  Αλσαραφάνι από το Ιράκ, φιλοξενείται εδώ και τρία χρόνια με τον άντρα και τα δύο παιδιά της σε διαμέρισμα στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, έχει παγώσει το οικονομικό βοήθημα που έπαιρναν για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Τώρα, μαθαίνει ότι πρόκειται να αδειάσουν τα διαμερίσματα από πρόσφυγες και μετανάστες.

Πριν από λίγες ημέρες, διαμηνύθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προς τους εταίρους του προγράμματος React ότι από τους περίπου 26.400 ωφελούμενους πανελλαδικά, θα πρέπει ο αριθμός να μειωθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2022 και να φτάσει τις 16.500 και μέχρι τις 15 Απριλίου του 2022 να περιοριστεί στις 12.000.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα τη Θεσσαλονίκης, έχουν μισθωθεί 176 διαμερίσματα και φιλοξενούνται σε διαμερίσματα 626 ωφελούμενοι. Στο πρόγραμμα React, συμμετέχουν οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού.
Αυτή  την στιγμή, στο πρόγραμμα React απασχολούνται συνολικά 82 εργαζόμενοι εκ των οποίων οι 13 είναι μερικής απασχόλησης. Η συνέπεια της σταδιακής συρρίκνωσης των θέσεων φιλοξενίας, πρόκειται να φέρει και μείωση των εργαζομένων στο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος