Αντέχει το ΕΣΥ, παρά την πίεση που υφίσταται

Ευκαιρία για αναμέτρηση με τον εαυτό μας χαρακτηρίζει η Καρολίνα Ακινόσογλου, παθολόγος- λοιμωξιολόγος, επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών την περίοδο της πανδημίας, που δοκιμάζει τα όρια της κοινωνίας.

«Δυο δύσκολα χρόνια, κατά τα οποία γνωρίσαμε και αναμετρηθήκαμε με εαυτούς και τους άλλους. Εκτιμάς την ζωή όταν την χάνεις», τονίζει. Επειδή το μέλλον “άδηλον”, η κ. Ακινόσογλου προτρέπει να αντέξουμε γιατί η ζωή συνεχίζεται.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα επαναξιολογούνται συνεχώς και προ το παρόν υπάρχει μια πίεση στο ΕΣΥ στην βόρειο Ελλάδα, σε σχέση με την νότιο.

«Η τρίτη δόση συστήνεται σε όλους, ως η μόνη λύση στην πανδημία. Λόγω αυτής της καταστάσεως έχουν γονατίσει συστήματα υγείας που ήταν πολύ πιο ισχυρά από το ελληνικό, καθώς έδωσαν βάρος στην τριτοβάθμια φροντίδα και σε άλλους τομείς όπως π.χ. την ρομποτική. Είναι αναγκαίο να βελτιωθούν οι ελλείψεις που εμφανίζουν η πρωτοβάθμια φροντίδα και η πρόληψη ως τείχος προστασίας γενικά. Εκ των υστέρων κριτική είναι εύκολη από εκείνους που δεν χρειάζεται να παίρνουν αποφάσεις.

Το ελληνικό Σύστημα Υγείας άντεξε πολλά και θα αντέξει ακόμη επισημαίνει με αισιοδοξία η κ. Ακινόσογλου, σημειώνοντας ότι πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος