Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης-Ενδιαφέρον από χιλιάδες νοικοκυριά

Array
Πάνω από 115 χιλιάδες καταναλωτές έσπευσαν μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 16 Νοεμβρίου να κάνουν αίτηση, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, πρώτη ημέρα λειτουργίας της.
Τα νοικοκυριά που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα, έχουν προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών θα μπορέσουν και φέτος να πάρουν το επίδομα, για  περιοχές με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους και με συντελεστή που καθορίζεται από τη γεωγραφική θέση και το ψύχος της περιοχής. Στο myθέρμανση υπάρχουν δύο εφαρμογές. Στην «εκδήλωση ενδιαφέροντος» υποβάλλεται η αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων και στα «Παραστατικά μου» καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς καυσίμων πλην του πετρελαίου, για το οποίο οι διασταυρώσεις γίνονται αυτόματα.

Η ΑΑΔΕ στις οδηγίες της διευκρινίζει τα βήματα της αίτησης, με τον δικαιούχο αρχικά να επιλέγει αν μένει σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία, αν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος για να συμπληρώσει το ανάλογο ΑΦΜ, το είδος του καυσίμου και τον οικισμό. Εν συνεχεία, πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό παροχής ρεύματος, τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας και φυσικά τον αριθμό ΙΒΑΝ, όπου θα κατατεθούν τα χρήματα του επιδόματος, εάν και εφόσον πληροί τα κριτήρια.

Ως προς την καταβολή του επιδόματος, αυτή θα γίνει με προτεραιότητα τους δικαιούχους της περσινής χρονιάς έως τις 10 Δεκεμβρίου, εάν η αίτηση έχει κατατεθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος