Aνοίγει μετά από 15 χρόνια το θέατρο του Λυκαβηττού – Ο Β. Αξιώτης, αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων μιλάει στην ΕΡΤ

«Ζωντανεύει» μετά από δεκαπέντε χρόνια το Θέατρο του Λυκαβηττού και ο δήμος Αθηναίων προγραμματίζει ένα μεγάλο φεστιβάλ για τον Σεπτέμβριο για να γιορτάσει στο σημαντικό αυτό γεγονός που θα αλλάξει τα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Ο Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, μίλησε στις «Συνδέσεις» για το τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους της Αθήνας.

«Μετά από 15 χρόνια ανοίγει εκ νέου το θεατράκι του Λυκαβηττού, στο οποίο σε όλους μας φιλότεχνους και μη έχει χαρίσει στιγμές που όλοι θέλουμε να θυμόμαστε» ανέφερε ο κ. Αξιώτης υπενθυμίζοντας ότι το θέατρο που έχει φιλοξενηθεί πλήθος μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων είχε κλείσει για στατικούς λόγους το 2008.

«Στα τέλη Αυγούστου ολοκληρώνουμε τις εργασίες στατικής ενίσχυσης και αναβάθμισης του φορέα του θεάτρου, έτσι ώστε να ανοίξει με ασφάλεια και πάλι τις πόρτες του για το για το κοινό» είπε για το θέατρο δυναμικότητας 4.000 θέσεων .

«Είναι το δεύτερο έργο το οποίο εκτελούμε στο Λυκαβηττό γιατί παράλληλα εκτελούνται και εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης του λόφου. Προστατεύουμε τα αστικά πνευμόνια της Αθήνας» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος αστικών υποδομών στο Δήμο Αθηναίων.

Μιλώντας για την ιστορία του υπαίθριου θεάτρου ο κ. Αξιώτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος έχει γεννηθεί πριν το 2000, ο οποίος να μην έχει κάποιου είδους μνήμες από το θέατρο του Λυκαβηττού.

«Η αισθητική του αναβάθμιση, την έγκριση του του Υπουργείου Πολιτισμού, θέλουμε να προσομοιάζει αυτό που είχε σχεδιάσει ο Τάκης Ζενέτος, δηλαδή ξύλινα καθίσματα με οπτικό τοπίο», συμπλήρωσε,

Αναφερόμενος στο θέατρο των τεσσάρων χιλιάδων θέσεων επισήμανε ότι το θέατρο έχει χτιστεί σε ένα παλιό λατομείο πέτρας, γι αυτό έχει αυτό το οβαλ χαρακτήρα. «Είναι καθαρά μεταλλικός ο σκελετός του, είναι ανοιχτός ο φορέας για να μπορεί να συνδέεται όμορφα με το περιβάλλον του Λυκαβηττού», συμπλήρωσε.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος