Άνοδος στις ευρωπαϊκές μετοχές με την ελπίδα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή

Άνοδο σημείωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές έπειτα από ένα κακό ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι είναι πιθανό να διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή, παρότι οι ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,6% στις 617,58 μονάδες στις 10:17 ώρα Ελλάδας.

Πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι διαπραγματευτικές ομάδες από τις ΗΠΑ και το Ιράν μπορεί να επιστρέψουν στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ αυτήν την εβδομάδα, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση συνομιλιών ανάμεσα στις δύο χώρες χωρίς να σημειωθεί σημαντικό αποτέλεσμα.

Η εξέλιξη ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει ανάκαμψη των μετοχών ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο αναλυτές προειδοποιούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις από την αύξηση του ενεργειακού κόστους θα επιμείνουν όσο τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά για την εμπορική ναυσιπλοΐα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος