Άννα Κυριακού: Η αυλαία έπεσε – Έφυγε από τη ζωή στα 96 της χρόνια

Η Άννα Κυριακού, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ηθοποιούς του θεάτρου και της τηλεόρασης, έφυγε από τη ζωή στις 13 Οκτωβρίου 2025, σε ηλικία 96 ετών. Η πολυδιάστατη καλλιτεχνική της πορεία άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό θεατρικό, κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο.

Μια ζωή γεμάτη τέχνη

Από την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ΡΕΞ στην εφηβική της ηλικία μέχρι τις τελευταίες της συμμετοχές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, η Άννα Κυριακού υπήρξε παρούσα σε όλες τις μεγάλες μεταμορφώσεις του ελληνικού θεάτρου. Η εκπαίδευσή της σε κορυφαίες σχολές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Παρίσι, και η συνεργασία της με σπουδαίους καλλιτέχνες, την κατέστησαν μια ηθοποιό με βάθος, παιδεία και κύρος.

Η συμμετοχή της στο Εθνικό Θέατρο επί δύο δεκαετίες, οι εμφανίσεις της σε κινηματογραφικές ταινίες κλασικές και σύγχρονες, καθώς και οι αξέχαστοι ρόλοι της στην τηλεόραση, όπως η θρυλική θεία Μπεμπέκα στις “Τρεις Χάριτες”, την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή σε πολλές γενιές θεατών.

Προσωπική ζωή

Παντρεύτηκε τον μοντερνιστή αρχιτέκτονα Μαργαρίτη Αποστολίδη, με τον οποίο απέκτησαν έναν γιο, τον Χρήστο Αποστολίδη, πολιτικό μηχανικό και Πρόεδρο της Ελληνικής Μένσα.

Το τελευταίο αντίο

Ο γιος της Χρήστος αποχαιρέτησε δημόσια τη μητέρα του με λόγια συγκινητικά:

«Αγαπημένη μου μανούλα, καλό σου ταξίδι και καλή αντάμωση.
Εκπλήρωσες το όνειρο ζωής σου και έφυγες ήρεμη και ευχαριστημένη όπως το επιθυμούσες.
Με αγάπη από όλους που σε γνώρισαν. Ήσουν και θα είσαι πάντα υπέροχη!»

Η Άννα Κυριακού έφυγε ήρεμα, αφήνοντας πίσω της έναν ανεκτίμητο θησαυρό πολιτισμού και μνήμης. Θα μείνει για πάντα στις καρδιές του κοινού ως σύμβολο ποιότητας, ήθους και υποκριτικής ευγένειας.

Αιωνία της η μνήμη.

Επιμέλεια-Δαμιανός Στεφανίτσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος