Ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά

«Οι γονείς πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών». Αυτή είναι η προτροπή του παιδιάτρου Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Η ομάδα των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών είναι 750.000, ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που διατρέχει άμεσο κίνδυνο από την πανδημία.

Η έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ σε δείγμα άνω των 2.600 παιδιών δείχνει ότι το εμβόλιο είναι απόλυτα ασφαλές, και δεν έχει παρενέργειες τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος. «Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις των παρενεργειών και υπολογίζονται στους 180 στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμένων εφήβων. Οι περισσότερες μάλιστα από τι περιπτώσεις δεν εμφανίζουν συμπτώματα και δεν γίνονται αντιληπτές».

«Ακόμη και η ελαφρά νόσηση με covid στα παιδιά προκαλεί κάποιες επιπλοκές. Μια, γνωστή ως σύνδρομο Kawasaki, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καρδιά, τους νεφρούς και τα πνευμόνια, ακόμη και μόνιμη βλάβη, με σοβαρά συμπτώματα σε άλλα όργανα, ενώ υπάρχουν οι post-covid επιπλοκές. Διαπιστώνουμε ότι πολλά παιδιά παρουσιάζουν διαταραχές συμπεριφοράς, ανεξήγητη κόπωση, μυϊκή αδυναμία, καθώς και κάποιες νευρολογικές δυσκολίες».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία παιδιάτρων έλαβε το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές και ο κάθε ιδιώτης παιδίατρος έχει πλέον την δυνατότητα να εμβολιάζει τα παιδιά στο ιατρείο του.

«Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των παιδιών που θα νοσήσουν τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός εκείνων που θα παρουσιάσουν σοβαρές νοσηλίες», καταλήγει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος