Ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα-Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο ΑΠΘ

Array

Με σαφές μήνυμα για τήρηση των υγειονομικών μέτρων από όλους και αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, προκειμένου να αυξηθεί το τείχος ανοσίας, το ενδιαφέρον πολιτείας και ειδικών παραμένει στραμμένο στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η επιδημιολογική εικόνα αρκετών περιοχών.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αν τα πράγματα βαρύνουν πολύ, το προσωπικό στα νοσοκομεία θα είναι λίγο, οι συνθήκες δηλαδή για τη νοσηλεία θα είναι πιο επιβαρυμένες. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να μην συμβεί, να είμαστε προσεκτικοί και να κρατήσουμε τα μέτρα.

Άμεση επιστροφή του προσωπικού των υγειονομικών που έχει βγει σε αναστολή και μονιμοποίηση των εκτάκτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των νοσοκομείων, ζητάει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 75 κλίνες ΜΕΘ που είναι γεμάτες σε όλα τα νοσοκομεία. Διασωληνωμένα περιστατικά μένουν επί ώρες εκτός ΜΕΘ, μέχρι να νοσηλευτούν είτε στο ίδιο νοσοκομείο είτε σε άλλο. Και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στον χειμώνα. 

Στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται  σήμερα 266 νοσηλείες σε απλές κλίνες covid, 27 με μάσκες υψηλής ροής οξυγόνου και 61  σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας, με την πλειονότητα των περιστατικών να αφορούν ανεμβολίαστους. Αντίστοιχα, στα νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ στις 13 Οκτωβρίου, 323 άτομα νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες και 65 σε ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, δύο ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων στο ΑΠΘ καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε φοιτητή, του Τμήματος Μαθηματικών.

Στους νομούς Πέλλας και Δράμας, πολίτες όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με την 1η, 2η ή 3η δόση από κινητές μονάδες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΕΛΕΝΗ ΚΑΜΠΑΚΗ, ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος