Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα-Πρώτη σε εμβολιασμούς η Θεσσαλονίκη

Array

Περίπου στα ίδια επίπεδα, αν και χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καταγράφονται τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Οι ειδικοί στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία από την προηγούμενη εβδομάδα, 4 νομοί, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, βρίσκονται σε μίνι lockdown, με την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ να ανθίσταται. Η Θεσσαλονίκη, αναδεικνύεται, πάντως, πρώτη σε εμβολιασμούς.

Την ίδια ώρα, αδιάσειστα είναι τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών. Το εμβόλιο της Moderna φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό όσον αφορά στην πρόληψη της σοβαρής Covid-19 και της νοσηλείας, σύμφωνα με συγκριτική ανάλυση στοιχείων από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC) των ΗΠΑ, χωρίς πάντως το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech να υπολείπεται σε αποτελεσματικότητα.

10.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, στην ομάδα των ατόμων που έχουν προτεραιοποιηθεί για την 3η δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού.  Συνολικά 285.000 άτομα έχουν ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία, ενώ οι ανακοινώσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για την 3η δόση σε άτομα άνω των 60 ετών, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς.

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού, θα γίνεται από έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση, χωρίς να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δύο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Από σήμερα (20/9/21) στο μεταξύ επαναλειτουργούν με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα ντους στα γυμναστήρια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος