Ανήλικοι εκβίαζαν και απειλούσαν ανήλικους στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις ανήλικοι 16 και 17 ετών κατηγορούνται στη Θεσσαλονίκη ότι εκβίαζαν και απειλούσαν μικρότερους σε ηλικία ανήλικους με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα.  Συγκεκριμένα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ενεργώντας άλλες φορές μόνοι τους και άλλες από κοινού, είτε σε σχολικά συγκροτήματα, είτε σε ίντερνετ καφέ ή ακόμη και στα σπίτια των ανηλίκων, εκβίαζαν ευθέως ή διαδικτυακά τα υποψήφια θύματά τους, απαιτούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με απειλή αλλά και χρήση σωματικής βίας, ακόμα και με χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν η πρόκληση σωματικών βλαβών στα θύματά τους ως αντίποινα για τη μη καταβολή των απαιτούμενων από τους ίδιους χρημάτων. Επιπρόσθετα, τους εξανάγκαζαν σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων προκειμένου να καλύψουν τις χρηματικές τους απαιτήσεις.

Μάλιστα σε μία περίπτωση, ασκώντας ψυχολογική πίεση σε ανήλικη, την υποχρέωσαν σε χρήση κάνναβης με αποτέλεσμα αυτή να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ κατά τη συναναστροφή τους μαζί της τους θερινούς μήνες του 2021, της απηύθυναν υποτιμητικά σχόλια για το σώμα της.

Μεταξύ άλλων, ένας εκ των κατηγορουμένων οδήγησε ανήλικο στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου και με την απειλή όπλου προσπάθησε, ανεπιτυχώς λόγω της αντίδρασης του παθόντα, να προσβάλλει τη γενετήσια αξιοπρέπειά του.

ΠΗΓΗ: ΓΑΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος