Ανδρουλάκης σε ΝΔ: Όταν φτάνουν τα σκάνδαλα στην αυλή σας επινοείτε κι ένα νέο κεφάλαιο συγκάλυψης – Είστε επικίνδυνοι τυχοδιώκτες, να φύγετε

Τους τόνους ανέβασε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την άρνηση να εμφανιστεί στην Εξεταστική Επιτροπή ο φερόμενος ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γ. Ξυλούρης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι υπήρξε συνεννόησή του με τη κυβέρνηση για να μην καταθέσει και με τον τρόπο αυτό «γράψατε ένα ακόμα κεφάλαιο στη συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και της γαλάζιας εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με τη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι «ο Φραπές, ένας εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, κομματάρχης και συνδαιτυμόνας του κ. Μητσοτάκη, έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την Εξεταστική Επιτροπή για να μείνουν τα στόματα κλειστά. Για να μην μιλήσει για την πραγματική του σχέση με τον Μάκη Βορίδη.

Για τον “Μάκη” που ανέφερε στους διαλόγους της δικογραφίας.

Για να μην μας πει ποιος είναι ο “Γρηγόρης” που φέρεται να του έκλεινε ραντεβού με ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους. Για να μην μας πει γιατί ο Λ. Αυγενάκης του υπαγόρευε να κάνει μηνύσεις».

Στους ίδιους υψηλούς τόνους και με αιχμηρή φρασεολογία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι ο μάρτυρας δεν πήγε «για να μην μας πει ποιες είναι οι “πλάτες” στις οποίες αναφερόταν, όταν δήλωνε ότι θα “ξηλώσει” την Ευρωπαία Εισαγγελέα Παπανδρέου ή ότι θα “κανονίσει” με το Μαξίμου να μην ελεγχθεί.

Για να μην μας εξηγήσει γιατί θεωρούσε – όπως έλεγε στους συνομιλητές του-πως θα ήταν καλύτερο να είχε σκοτώσει μια υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που του έκανε έλεγχο, για να αποφύγει τις ευθύνες του. Αυτή τη δυσωδία θέλατε να κρύψετε σήμερα από τον ελληνικό λαό».

«Θέλει πολύ θράσος να προσποιείστε τους τιμητές και πως τάχα είστε εσείς που στέλνετε τον κ. Ξυλούρη στον Εισαγγελέα, όπως λέει η προπαγάνδα σας. Στον Εισαγγελέα θα πήγαινε ούτως ή άλλως γιατί οι πράξεις του τον οδηγούν εκεί. Τα επιχειρήματα σας είναι ένα προπέτασμα καπνού γιατί αν πραγματικά δεν είχατε τίποτα να φοβηθείτε, θα δεχόσασταν να προσαχθεί στην εξεταστική και να υποστεί τις ερωτήσεις των βουλευτών», υποστήριξε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης ενώ σημείωσε πως «καταλαβαίνουμε όλοι τον χθεσινό υπερβάλλοντα ζήλο του κ. Λαζαρίδη, που ενεργεί όχι μόνο εξ ονόματος σας αλλά κατ’ εντολή σας».

Μίλησε, δε, για αδίστακτους τυχοδιώκτες και για ένα σύστημα εξουσίας που δεν αντέχει τον έλεγχο, δεν αντέχει τη διαφάνεια, δεν αντέχει την αλήθεια και πρέπει να φύγετε. «Καλλιεργείτε την τοξικότητα και τον διχασμό όπως γινόταν επί Τσίπρα-Καμμένου. Δεν σας φοβόμαστε. Στόχος μας είναι να φύγετε το συντομότερο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Bλέπουμε, όμως, το επιτελικό κράτος του Μαξίμου να διολισθαίνει συστηματικά σε πρακτικές ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης. Να στήνει μηχανισμούς παραπληροφόρησης και δολοφονίας χαρακτήρων, πρακτικές που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος. Έχουμε πλέον μπροστά μας μια κυβέρνηση που έχει αναγάγει την παραποίηση της αλήθειας σε πάγια πρακτική», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επισήμανε ακολούθως ότι «ακόμα και σήμερα προσπαθούν οι μιντιακοί σας βραχίονες να παρουσιάσουν ως ΠΑΣΟΚ, τον κουμπάρο του κ. Βορίδη και υποψήφιο βουλευτής σας το 2019. Αλλά εδώ φτάσατε να παρουσιάζετε τον κ. Σημανδράκο ότι είναι ΠΑΣΟΚ από μια φωτογραφία στα καρναβάλια, ενώ ήταν αντιπεριφερειάρχης, εκλεγμένος με συνδυασμό της ΝΔ».

Παράλληλα, κατέκρινε τη κυβέρνηση για το νομοσχέδιο της ΕΡΤ, όπου υπογράμμισε ότι «είστε πρωταγωνιστές στην παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση, δεν έχετε κανένα ηθικό και πολιτικό κεφάλαιο για να φτιάξετε μια δημόσια τηλεόραση με διαφάνεια, πολυφωνία και σεβασμό στην αλήθεια. Ένα πραγματικά δημόσιο αγαθό.Το παρόν νομοσχέδιο είναι η λογική συνέχεια της νοοτροπίας σας. Γι’ αυτό η κυβέρνηση παραδίδει τον έλεγχο της ΕΡΤ σε ένα κλειστό σύστημα κομματικών επιλογών».

«Μεθοδεύεται ο απόλυτος έλεγχος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ. Παρακάμπτεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Και τώρα μαθαίνουμε ότι ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ θα εγκρίνεται προσωπικά από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ. Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στη θεσμική αυτονομία και στην αξιοπρέπεια των φορολογουμένων, για ακόμα ένα σινιάλο για έφοδο στο κράτος-λάφυρο. Μας έχετε όμως συνηθίσει σε τέτοιες μεθοδεύσεις. Τις είδαμε στη Διάσκεψη των Προέδρων το 2023, όταν για τις ηγεσίες των Ανεξάρτητων Αρχών του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ, συνεργαστήκατε με τον κ. Βελόπουλο με δέλεαρ τη διαγραφή των προστίμων που του είχαν επιβληθεί», υποστήριξε στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης, για να καταλήξει:

«Σύντομα θα έρθει ο λογαριασμός θα γράφει: Πολιτική Αλλαγή , λογοδοσία κι έλεγχος γιατί είστε μια άχρηστη κυβέρνηση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος