Αναβάλλεται για τις 22 Φεβρουαρίου η δίκη για τα πλαστά Ράπιντ- τεστ

Ακόμη μια περίπτωση παραπλάνησης του Συστήματος Εμβολιασμού, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), φτάνει ενώπιον του ακροατηρίου, στην Ορεστιάδα, με 11 άτομα που συνελήφθησαν για πλαστά Ράπιντ- τεστ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής αστυνομίας, μετά  από πληροφορία που έφτασε στην Ασφάλεια Αλεξανδρουπόλεως στις 24 Νοεμβρίου, ότι φαρμακείο χορηγούσε πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις διαγνωστικού ελέγχου. Αυτό επιβεβαιώθηκε μετά από παρακολούθηση στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, οπότε ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ιδιοκτήτης φαρμακείου στο χωριό Πρωτοκκλήσι του Δήμου Σουφλίου, καταχωρούσε ψευδή αποτελέσματα στο σύστημα, χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί οι διαγνωστικοί έλεγχοι. Ο εντοπισμός ήταν εφικτός μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, που έδινε αποτελέσματα κατά την διάρκεια της νύχτας, και ενώ δεν υπήρχαν πελάτες εντός του φαρμακείου.

Την ημέρα της παρακολούθησης από τις αρχές συνελήφθησαν έντεκα άτομα, ενώ εμπλέκονται και άλλα έντεκα άτομα,  ανάμεσα τους αστυνομικοί, στρατιωτικοί και πολίτες.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης, έπειτα από δυο αναβολές της δίκης, σήμερα δόθηκε και νέα για τις 22 Φεβρουαρίου 2022, έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπερασπίσεως, προκειμένου να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά τα 22 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος