Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί και σήμερα σε Αττική και Εύβοια – Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων

Αναστέλλονται και σήμερα οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 σε Αττική και Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας, η οποία έχει δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα στη διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία εξαιτίας δυσκολίας προσέγγισης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη στις 13:00 η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, για την παράταση των περιοριστικών μέτρων ή την μερική άρση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προταθεί η άρση του περιοριστικού μέτρου της μουσικής μόνο όμως για τα εστιατόρια και όχι για τα νυχτερινά κέντρα.

Αδύνατον να προσεγγίσουν τα ασθενοφόρα στους συνοικιακούς δρόμους στο Χαλάνδρι Μελίσσια Βριλήσσια Αγία Παρασκευή Χολαργό”, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. “Υπάρχουν τραυματιοφορείς που κατεβαίνουν από τα οχήματα και περπατάνε και δέκα λεπτά με τα πόδια και μεταφέρουν πεζή τους ασθενείς από τα σπίτια τους” ενημέρωσε.

Έχουν ανασταλεί όλοι οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια και σήμερα λόγω της κακοκαιρίας. Οι ενήλικες και οι έφηβοι άνω των 12 ετών που έχουν χάσει τα ραντεβού τους μπορούν άμεσα να τα επαναπρογραμματίσουν, γιατί υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού. Για τα παιδιά 5-11 ετών που έχασαν το ραντεβού τους οι γονείς θα λάβουν ενημερωτικό SMS, στα κινητά τους τηλέφωνα για το πότε μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού.

Εξακολουθούν να είναι σε υψηλά επίπεδα οι δείκτες της πανδημίας. Αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη στις 13:00 η συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την παράταση των περιοριστικών μέτρων ή την μερική άρση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μουσική είναι ένα μέτρο που θα αρθεί αλλά όχι για τα νυχτερινά κέντρα παρά μόνο για τα εστιατόρια. Να επιτρέπεται η απαλή μουσική έως τις 12.

Ποια φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα έξι φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, για παροχή ακριβών φαρμάκων σε χρόνια πάσχοντες. Σε Ομόνοια, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Αμπελόκηπους, Πειραιά, Περιστέρι και Ρέντη.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος